kolmapäev, 7. august 2019

Teistele lootma jääda pole lahendus, meie tegime ära!


Projekti nimi: Lehola jalgpalliväljak
Projekti aeg: aprill 2019 – juuli 2019
Projekti meeskond: 7-8 inimest

Oleme kaks Lehola kooli poissi Arko ja Kregori ning otsustasime, et meile kuluks ära Leholasse üks korralik jälgpalliväljak koolimaja vahetuslähedusse, aga mida saaksid kasutada kõik, kel huvi palli mängida. Seega otsustasime osa võtta projektist „ Nopi üles“, et saada oma esimene projektikogemus ning teha midagi oma kodukoha kogukonna ning ka kooli heaks.

Selle projektiga oli muidugi seotud rohkem inimesi, kui ainult meie. Meie töögrupis oli vahelduva eduga umbes 7-8 inimest. Lisaks meile mõned klassikaaslased ja meie vanemad ning õpetajad. Erinevatest üritustes võttis osa vähemalt 70 inimest.

Korraldasime Volbriöö jooksu koos jalgpalliväljaku avamisega ja talgupäevaga, mis oli väga edukas ning kõik planeeritud tööd said tehtud. Sellel üritusel osales 50 inimest. Nendest 30 olid lapsed, lisaks veel 10 lapsevanemat ja 5 kohaliku Lääne-Harju valla (meie piirkonna) esindajat ja 5 õpetajat.

Veel korraldasime jalgpalli täpsusvõistlused erinevatel aladel. Osalejaid oli 30 ringis. Seekord olid enamus osalejad lapsed 20 last ja 5 lapsevanemat ja 5 õpetajat.

Lõpuks oli üritus „ Lehola cup“ pidime küll ürituse plaanitust paar päeva varem tegema, sest jaanipäevaks oleksid paljud pered, kes osaleda soovisid ära sõitnud. Hoolimata sellest oli üritus tore ning osavõtjaid oli umbes 25 ringis. 20 last ja 5 täiskasvanut. Täiskasvanutest oli alati abi organiseerimise poole pealt, sest sellega oleksime me arvatavasti muidu hätta jäänud, sest ürituste korraldamisel meil suuri kogemusi pole. Nüüd aga saime palju uusi kogemusi juurde.

Meie suurimaks sooviks on, et noored ei veedaks oma vaba aega toas telefonides ning arvutimängudes ega ka PlayStationites. Samas soovime ka, et noored, kes on õues ei lõhuks ja laamendaks küla vahel, vaid oskaksid hoida nende jaoks loodud võimalusi vaba aja veetmiseks. Loodame, et meie algatus ning, see et ise saime millegi nii suurega hakkama, julgustab ka teisi noori oma kodukoha heaolusse panustama. Oleme märganud, et õhtuti kogunevad noored juba palliplatsile ja on hakanud seda omaks võtma. Mille üle on meil ainult hea meel. Kutsume ka ise sageli oma sõpru, et minna platsile palli mängima. Edaspidi saavad platsil kindlasti tegutseda jalgpalli trennid ja ka kooli kehalise kasvatuse tunnid ning kõik soovijad, kellel on huvi jalgpalli vastu saavad tulla palli mängima. Püüame ka jätkata oma algatusega, et teha erinevaid turniire ja muid osavus ning täpsus võistlusi. Nüüd meil on vähemalt plats, mida saab kindlasti järjest paremaks muuta ning võib olla areneb siit edasi ka teisi häid ideid.

Me õppisime projekti käigus palju kasulikku: hinnapäringute tegemist, eelarve koostamist, reklaampostri tegemist, ürituse planeerimist ning rahva juhendamist. Kõige toredam oli aga see, et nii paljud lapsed ja ka täiskasvanud meie ettevõtmisega kaasa tulid ja osa võtsid. Tuleb lihtsalt olla aktiivne ja ettevõtlik.

Me loodame, et tänu uuele jalgpalliväljakule paraneb kogukonna aktiivne eluviis. Väljakul saab mängida jalgpalli ja teha muud sporti nii kehalise kasvatuse tunnis kui ka muul ajal, sest soetatud jalgpallivarustus on mõeldud kogu külale kasutamiseks. Projekt on erinevaid inimesi omavahel liitnud ja lähedasemaks teinud ning näidanud, et töökus ja üheskoos tegutsemine viib sihile.

Algselt planeerisime, et peame kõik vajamineva, ise muretsema ja hakkama saama. Meie üllatuseks, aga kui suhtlesime kohaliku omavalitsuse Lääne-Harju valla Lehola piirkonna juhi Kuldar Vassiljeviga olid nad lahkelt nõus toetama meie üritusi auhindade ning näksimise ja jookidega. Oleme selle eest väga tänulikud.




31.05 2019
Jalgpalli täpsusvõistlused



19.06
Lehola Cup 2019



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar