pühapäev, 11. september 2016

Antsla ööjooksu ja katusekontserti õnnestumisele aitas kaasa terve kogukond

Antsla ööjooks ja katusekontsert


Projekti toimumise periood: juuni - august

Ööjooksu ja katusekontserdi korraldajate arv oli 16. Osalejate arv pea 200.

Sündmuse korraldamise partneriteks olid Antsla Vallavalitus, MTÜ Boose Selts, Antsla Tarbijate Ühistu, Antsla Noortekeskus, Antsla noorkotkad, Helimix Grupp OÜ, FIE Oleg Aarna Ksound, Eesti Kultuurkapital, Eesti Avatud Noortekeskuste Ühendus, FIE Marko Hank.

Tegevuste ja toimunu kirjeldus:
27. augustil toimus Linda rahvamaja territooriumil ööjooks ja katusekontsert. Sündmus algas kell 20.00. Sündmuse avamisele järgnes ööjooksu võistkondade kohtadele paigutamine. Üheskoos räägiti kõik ööjooksu viis etappi läbi (ja vajadusel näidati ka etapi lahendamine). Koos kõnniti läbi ka jooksudistants, mis peale iga ülesande lahendamist tuli käsikäes läbida. Ööjooksu esimeseks ülesandeks oli paberil tähtedest lause moodustamine (lauseks:“Hää väega kotus“, mis on Antsla valla tunnuslause). Teiseks ülesandeks pidid kaks inimest hularõngaga mööda kasti piirjooni kõndima, nii et mõlemal võistlejal on üks jalg rõnga sees. Kui rõngas maha kukkumisel tuli see tagasi üles tõsta, käsi kasutamata. Kolmandas ülesandes oli maha joonistatud kasti sisse pandud kuus käbi, üks võistleja pidi need kinnisilmi (teiste juhendamisel), topsi koguma. Neljandaks ülesandeks oli kolme minuti jooksul paberile kirja panna nii palju Antsla valla asulate, külade ja linnade nimesid, kui võistkond teadis. Viiendaks tuli kahel võistkonna liikmel selga tõmmata ühekordne valge kostüüm ja mõlema kostüümi peale tuli kirjutada „Antsla vald 25“, üheskoos tuli täis puhuda kolm õhupalli ja võtta põlev tõrvik ja kõik koos viimast korda joosta. Võitjaks tuli võistkond võõrsilt ehk Lasva valla noored. Pärast ööjooksu lõppu toimus osalejate autasustamine.
Õhtu lõpetas ansambel Põhja-Tallinn oma kontserdiga, mis toimus Linda rahvamaja katusel. Antsla valla 25 aasta sünnipäeva puhul, tegi Põhja-Tallinn ka loo, mis sisaldas kõiki Antsla valla asulate, külade ja linnade nimesid. Laul oli väga tore, sest rahvas sai seda ka kaasa laulda.

Ööjooksu ja katusekontserti planeerimine ja korraldamine andis meile juurde palju kogemust meeskonnatöös, aja planeerimises, kokkulepete sõlmimises ja suhtlemisoskust ning suhtlemisvõimalust erinevate osapooltega. Arvame, et sündmus õnnestus hästi, nägime kõvasti vaeva. Kindlasti peame mõtlema veel paremini sündmuse reklaami peale, arvestama võib-olla ka kuupäeva sobivusega (üle Eesti toimusid Muinastulede öö jne).

Väiksesse kogukonda tuli võimalus näha ainulaadset katusekontserti. Kontserdi päeval tulid paljud vabatahtlikud appi tehnikat sättima ja kui tekkis väike probleem paigaldatud lavaga, läksid kohalikud koju ja tõid vahendeid, et see korda teha - see ühtlustas kogukonda. Ööjooksu ajal ergutati üheskoos kõiki võistlejaid. Pärast kontserdi lõppu tulid paljud noored ja ka täiskasvanud appi, et kontserdipaik korda teha (aitasid toole ja laudu tagasi rahvamajja viia). Sündmus õnnestus hästi ja ka seetõttu nägid ka teised noored, et kõik on võimalik kui vaid tahta ja vaeva näha.


 Pildi- ja videomaterjal:







Projektifondi "Nopi Üles“ tegevuste elluviimist rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF kaasrahastatud programmi „Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine“ kirjeldatud tegevuste raames.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar