neljapäev, 1. juuni 2017

Make Veriora Great Again!

Sportlik Veriora

Vahearuanne

Mis saaks olla parem tunne, kui olla enda terves kehas? Tunda ennast TERVENA?
Meie leiame, et väga miski ei saagi! Meie leiame, et igal inimesel peaks olema õigus ja võimalus enda keha eest hoolitseda ning hoolt kanda! Ja just nii, nagu ta seda ise tahab. Oma projektiga lisame oma kogukonnale veel ühe huvitava võimaluse enda keha kasutada ja liigutada – seda meie välitreeningvahenditega tugevamaks, painduvamaks ja osavamaks muutes.

Kohe pärast „Nopi Üles“ projektikonkursi leidmist lõid meie, Veriora noorte, silmad särama ja me tegime kõik ühe korraliku ajurünnaku, kuidas võiksime me oma kogukonda sellise toetuse ja super-toreda võimaluse abil paremaks muuta. Tuli mõtteid skatepargist, kangastelgedest ja kõigest muust, kuid kuskilt ilmutas end välja välitreeningplatsi mõte.

Miks välitreeningplats? Street workout, parkuur ja calisthenics (vabaharjutused ja oma keharaskusega treening) on maailmas aina rohkem hoogu kogumas. Trenn värskes õhus. Trenn nii, et sa tunned oma keha. Trenn, mis paneb sind kiirelt paremini tundma ja toob sind argimuredest ja ennasthävitavatest kasututest mõtetest tagasi reaalsusesse. Kas lihtne trenn, lihtsalt soojenduseks? Või raske trenn niimoodi, et su kehas justkui iga lihas põleks? Trenn üksi. Trenn sõpradega. Trenn hõõguva päikesepaistega. Trenn karastava ja jahutava vihmaga. Trenn võib välja kukkuda nii ühte kui teistmoodi, kuid meie arust pakub välitreeningplats lõputult palju võimalusi trenniks… kuid võib-olla ka vahel lihtsalt olemiseks? Ronimiseks? Mängimiseks? Miks ka mitte! Kõigeks!

Taotleme lõuatõmbekange, rööbaspuid ja rippredelit. Meie valitud ettevõttega mahuvad need kolm asja koos transpordi ja paigaldusega hinnapiiri ning on piisavad, et viia oma treeningud järgmisele tasemele.

Platsi asukohaks valitud rand on (eriti soojemal aastapoolel) noortele väga populaarne koht kokkusaamiseks. Kas poleks mitte mõnus teha üks väike treening ning pärast seda üks jahutav suplus järves? Rannas on juba olemas korvpalli, jalgpalli ja lauatennise mängimise võimalus, kuid sarnaseid välitreeningvahendeid ei leidu veel vallas kahjuks kuskil. Valla südames asuv noortekeskus – Veriora Noortekas –        asub rannale väga lähedal (põhimõtteliselt üle tee) ja sealt käib päeva jooksul läbi hulgaliselt noori, kellelt saadud tagasiside põhjal sooviksid randa sellist võimalust paljud. Kes veel tungivalt ei soovinud, siis küll ka nemad saavad tegevusse kaasatud: kui sõber teeb teiste sõpradega lahedat trenni, siis tahaks ise ka ju teha. Eriti, kui hakkad teiste füüsilises kehas kui ka mentaalsuses muutuseid märkama. Rannaga risti jooksev kergliiklustee on suurepärane kõndimiseks, jooksmiseks ja rulluisutamiseks. Ütlesin, et mainitud välitreeningvahendeid „ei leidu veel vallas kahjuks kuskil“. Meie soovimegi seda probleemi lahendada ja pakkuda kõigile uusi võimalusi oma keha eest hoolitseda ja sellest mõnu tunda!

Oma keharaskusega treening sobib igale vanusele, igale kehavormile. On ekstreemselt raskeid harjutusi kui ka absoluutselt kõigile jõukohaseid harjutusi, millega saab igaüks vaikselt alustada ja järkjärgult paremaks muutuda ning areneda.

Juba peagi pärast idee sünnitust hakkasime otsima erinevaid ettevõtteid, kes pakkusid erinevaid välitreeningvahendeid. Esialgul vaatasime veidi rohkem ka erinevate masinate poole, kuid fookus koondus ajapikku just calisthenics-tüüpi treeningvahenditele. Hinnapakkumisi sai tehtud palju, nii kodumaa kui kusjuures ka välismaa firmadele. Valituks osutus siiski Eesti ettevõte PoMo Playgrounds, sest nad tunduvad usaldusväärsed ja hinna-kvaliteedi suhe on parim, mille leidsime. Kontakt nendega on samuti olnud väga sõbralik ja meile vastutulelik.
Praeguse seisuga (30. mai 2017) on firmale osaline ettemaks tehtud ja jupid on tellimisel. Ehitamine peaks tulema juuni-juuli kanti.

Projekti jaoks oli vaja teha ka kas poster või video. Kuna meil oli juba varem videote tegemisega kogemusi ja see tundus huvitav väljakutse, valisime video ja tegimegi ära. Sai külmal päeval mindud jääauku ja tehtud muid meeliülendavalt vahvaid asju, kuid siin see on – Make Veriora Great Again (YouTube link videole)!

Egas midagi – jääme ootama asjade jätku ja „kohtume“ lõpparuandes! Või hoopiski Veriora rannas, treeningplatsil?


Tugevat lõuatõmmet! Nagu video pealkirigi, siis… Make Veriora Great Again!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar