reede, 9. juuni 2017

Tüdrukud said kõik jalkat mängima!

Projekti nimi ja asukoht? 
    Nimi: "Jalkaga sõbraks"
    Asukoht: Laeva 
Kuidas on projektitegevused siiani läinud? 
  Väga hästi. Oma projektiga alustasime talgutest, see eeldas asjade ostmist (värava võrgud, rehad, värv värvate värvimiseks, talgusupp jne.). Seda selleks, et jalkaplats korda saaks. Talgud läksid meil väga hästi, kohal oli üllatavalt palju inimesi ja saime jalka väravad ja platsi lõpuks korda tehtud. Peale talguid sõime kõik koos talgusuppi, mis oli väga maitsev! Šokolaadi ja leiba sai ka.
Talgutest on meil veidi raha üle, mida saame kasutada "suureks jalka perepäevaks".

Lisaks oleme ostnud peaaegu kõik vajalikud asjad seoses varustusega (särgid , pallid, märgised, väravavahikindad, treeningredelid jms.) asjade ostmise valikul tekkis meil natuke erimeelsusi, aga lõpuks jõudsime ikka ühele meelele.

Esimesel jalka kogukonna õhtul mängisid 21 aktiivset noort ja ka täiskasvanud. Kokku oli meid üle kolmekümne, kõik toetasid üksteist. Esimese kogukonna jalkaõhtuga jäid kõik väga rahule. Jalka õhtuid korraldame ka edaspidi. Esimesele sõpruskohtuminisele kutsusime külla Nõo noored. Laeva-Nõo sõpruskohtumisel said Laeva noored selga uhiuued särgid. Oli uhke tunne küll! Kuna tegemist oli sõpruskohtumisega, siis võitjaid välja ei selgitatud. Mängud toimusid nii poiste, kui ka tüdrukute vahel. Algselt olime plaaninud eelarvesse I ja II koha auhinnad, kuid lõpuks otsustasime, et mõlematele (Laevale ja Nõole) kingitakse jalgpall, mida kaunistavad mängijate autogrammid ;). Meie arust super mõte! Mängijaid ja pealtvaatajaid oli ligi 40 inimest, mis oli meie jaoks üllatavalt suur arv. Jäime esimese sõpruskohtumisega väga rahule, kuigi tegemist oli sõpruskohtumisega tundus, et tekkis ikka olukord, kus ei saadud aru, et see on sõpruskohtumine.

Juunikuus pidi toimuma ka sõpruskohtumine Luunja noortega, kuid meist olenematutel põhjustel jäi see ära. Kuid suve lõpus ja sügisel on plaanis veel sõpruskohtumisi korraldada.

Pidevalt käivad ettevalmistused "suureks jalka perepäevaks", mis toimub 21.juunil!

Mis on eriti hästi õnnestunud? 
Talgudel sai jalkaplats korda ja väravatele pandi uued võrgud ja postid värviti ära. Varustus on ostetud ja seda kasutatakse tihti. Noored tahavad väga tihti jalkat mängida ja seda me ka teeme. Ka täiskasvanud käivad nüüd tihedamini meiega mängimas ja see teeb meid väga rõõmsaks, lisaks on meile jalgpallid ja varustus koguaeg kättesaadavad. Oleme olnud tublid.
 Millised probleemid või murekohad on tekkinud? 
 Ilmad pole nii head, kui oleme tahtnud. Me ei leidnud õige suurusega täpsuskatet ja ei saagi seda endale soetada, aga ostame selle asemel midagi muud ( on tekkinud idee, rentida suureks jalka perepäevaks selle asemel libe jalgpalliväljak. Vahel arutasime ka idee, et osta midagi taolist, kuid kahjuks ei jõuaks me välismaalt seda enam tellida ja rahast jääks ka puudu). Murekohaks sai ka särkide ostmine. Esialgselt olime planeerinud eelarvesse odavad võrksärgid, kuid projekti käigus otsustasime osta korralikud särgid. Ostsime 14 korralikku Diadora särki ja väravavahi särgid 2tk.
Tüdrukute tiimist ühel käsi kipsis ja poiste tiimist ka ühel. Õnneks mitte tänu "jalakaga sõbraks" projektile ;)
 Mida on juba tehtud ja mida tehakse järgmiste sammudena?
 Ära on juba tehtud: talgud, ostetud vajalik varustus(nt: särgid, pallid ja  väravavõrgud, väravavahikindad jne.), kogukonna jalkaõhtu ja esimene sõpruskohtumine. 
 Mida tehakse: hakkame tegelema põhjalikumalt suure jalka perepäevaga ja kutsume veel noortekaid jalkat mängima, lisaks toimuvad jalka kogukonnaõhtud, toimub suur jalka perepäev, mis vajab korralikku ettevalmistust ja läbi viimist.
Mida olete siiani projekti läbi viies õppinud? 
 Oleme õppinud paremini raha kasutama, üritusi planeerima ja läbiviima. Ja saime ka aru, et projekti polegi nii lihtne teha kui alguses arvasime. Oleme õppinud, et inimestega tuleb rääkida ja oma ideed ka teistele seletada, et ka teised aru saaksid mida teeme. Segane enese väljandamine tekitab pingeid. Kordamine on takuse ema! Räägi, räägi ja veelkord räägi, vahepeal mõtle ja tee kompromisse ka!
Millist lisatuge vajaksite?

 Meil polegi erilist lisatuge vaja, oleme kõigega väga hästi hakkama saanud. Tasa sõuad, kaugele jõuad!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar