kolmapäev, 16. august 2017

Noored toovad Rõuge vaatamisväärsused aina rohkem kaardile - ja julgustavad ka teisi oma ideid ellu viima!

 Suvehetk Suurjärvel toimus 20.juulil, Rõuge Suurjärvel. Ettevalmistustega alustasime me juba juuni alguses ning tänaseks päevaks on projekt lõppenud.

Suvehetk Suurjärvel oli vabaõhukontsert Rõuge Suurjärvel, kus esinejad esinesid vee peal oleval parvel ning kontserdi külalised  said kõike nautida kaldalt. Esialgselt arvasime, et kohale tuleb 100 inimest, kuid kontserdi ajal loendasime me kokku üle 250 inimese. Põhilised asjad tegime me ära kahekesi, kuid me võtsime omale appi ka väikse meeskonna, kellele saime usaldada väiksemad ülesanded. Kogu projekti rahastas Nopi Üles projektifond ja õla pani alla ka Rõuge vald.

Alustuseks panime paika plaani A, milleks oli korraldada kontsert Rõuge silmapaistvamas kohas ehk „ Pesapuu“ tornis. Selle mõtte pidime me kahjuks maha mattma, sest torni oleks mahtunud ainult piiratud arv inimesi. Seega muutsime me asukohta ning tekkisid järjest uued ideed. Ühesõnaga  plaan A-st sai plaan B ning järgnevalt hakkasime uurima milline kuupäev oleks kõige sobilikum kontserdi korraldamaiseks. Selleks valisime me 20.juuli, sest see tundus täpselt sellise mõnusa päikse loojanguga neljapäev olevat. Siis otsisime me esinejad ning  hakkasime ostma ja tellima kontserdiks vajalikke asju. Tehnika tellimise ja ostmisega tegeles rohkem Joosep ning mina olin pigem see, kes tegeles erinevate kirjalike asjade, esinejate ning üleüldise suhtlusega. Tööd oli meil võrdselt. Kontserdi päeval oli kõige tihedam sebimine, sest paika oli vaja panna kõik tehnika, parv, toolid, teha heliproovid ja tegeleda kõigi pisemate asjadega. Peale kontserdit tuli õhtul korraga kõik asjad ka ära koristada. Ja nüüdseks oleme me jõudnud nii kaugele, et kirjutame lõpparuannet ja kanname kuluaruandesse sisse viimaseid  arveid.

Kõige paremini õnnestus meie omavaheline suhtlus ja kontsert. Meil polnud kontserdi päeval kordagi seda momenti, et: „Oih, sellele me üldse ei mõelnud“. Ja tänu sellele, et meil oli kõik läbi mõeldud, saime me ka üritusega hästi hakkama. Kõige suuremaks probleemiks osutus tehnika, kuna see ei jõudnud õigeks ajaks kohale ning pidime selle rentima. Kuid ka see ei murdnud meid. Kõige pingelisemad hetked olid kontserdi esimesed minutid, sest kartsime, et äkki ei tööta midagi, aga kui kuulsime ära, et heli on korras ja mikrofonid töötavad siis võib öelda, et hüppasime rõõmust lakke. Kogu projektist õppisime, et ülioluline on koostöö ja alati peab valmis olema ootamatusteks.

Kogukonnale oli see kasulik, kuna meie noored esinejad said juurde kuulsust ja kõigil oli mõnus õhtu. See üritus pani aluse ühele uuele traditsioonile milleks on „Suvehetk Suurjärvel“. Loodame uuel aastal korraldada seda üritust veel suurema ja lahedamana kui see oli sellel korral. Tagasiside kogukonnalt oli ainult positiivne, kõigile väga meeldis. Öeldi ainult, et kell oleks võinud veel hilisem olla, et oleks tsipa pimedam olnud, aga sellest saime me ise ka juba aru, kuid kellaaega polnud enam võimalik nihutada.
Soovitame järgmistel taotlejatel kindalasti valmis olla igasugusteks ootamatusteks ja kindlasti peaks olema avatud ka uutele ideedele. Kui miski kisub viltu, siis ärge lööge kohe käega ega andke alla vaid minge ja rääkige ning teid aidatakse, uskuge meid. See korraldamine on tegelikult täiega lahe!!

Meie esialgne eelarve muutus küll väga palju, aga saime siiski hakkama selle summaga, millega meid toetati. Kuna meie projekti plaanid muutusid nii palju, et juurde tuli uusi kulutusi, siis algselt arvasime, et oleme eelarve täiesti ületanud. Lõpuks kõike kokku lüües saime teada, et olime täpselt piiri peal.

Kontserdil osales üle 250 inimese ja meie jaoks said kasu kõik. Kes said veeta mõnusa õhtu  perega, kellele tuli peale seda pakkumisi esinemiste osas ja meie, korraldajad saime jälle kogemuse võrra rikkamaks.



Meie saime megahüpersuper toreda kogemuse ja soovitame ka kõigil teistel sellise teekonna ette võtta!

Päikest
Sirli & Joosep

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar