kolmapäev, 6. september 2017

Helme põgenemistuba

Soovime luua Valgamaale, Helme alevikku põgenemistoa stiilis maja, mida veavad eest kohalikud noored ning kus saavad osaleda ja ennast proovile panna teised noored. Majale loome eraldi loo nimega "Rituaal", mida läbides osalejad lahendavad mõistatusi ja takistusi ning peavad ettenähtud ajaga rituaalini jõudma. Toetus kulub majade sisustamisele ning mõistatuste ja takistuste ehitamiseks.

Idee taga on esiteks idee ise: põgenemistoad/õudustemajad on põnevad, adrenaliini tekitavad ning pisemates kogukondades annavad juurde värskust ja positiivsust. Teiseks on projekti kaasatud palju erineva taustaga noori: on kooliealisi, tööealisi, tüdrukuid, poisse, kunstiinimesi, tehnikuid jne.
Nende noorte koostöö ja sünergiaga loome midagi ägedat! Projekti viivad läbi noored ise ning arvestades tegevuse mahtu, ettevalmistust, haldamist, siis areneb selle käigus ettevõtlikkus, organiseerimisvõime, teaduse ja tehnilised teadmised, nutikus, kultuuripädevus, saadakse tarkusi turundamises ja reklaamimises ning arenevad veel mitmed võtmepädevused.
Lisaks on sellel projektil suur kasutegur kohalikule elule. Nimelt on Valgamaa "ääremaa", kus noortel ei ole väga palju vaba aja veetmise võimalusi.

Projekt nõuab järjepidevust. Lisaks on pikemaajalisem mõju arendatud võtmepädevustel, kuna saadud kogemuste baasil saavad noored ka edaspidi erinevaid põnevaid projekte läbi viia ning neil on paremad võimalused tööturul. Ning projekti tulemustest saavad kasu kohalikud noored ning ka täiskasvanud, kes soovivad põgenemismaja külastada. Need on huvitavad ja põnevad viisid oma kodukohas meelt lahutada ning midagi meeldejäävat teha.

Projekti elluviimiseks on peamiselt vaja erinevaid materjale, mille abil ruume sisustada, luua mõistatusi jne. Sisustus ja materjalid (puit, kile, mööbel), mõistatuste vahendid (lukud, trossid, juhtmed jms), ruumide kujunduselemendid (kangad, valgustus, helitehnika) maksumus kokku 2000€.

Noorte piirkondlikute omaalgatuste konkursi "Nopi Üles" tegevuste elluviimist rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF kaasrahastatud programmis „Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine“ kirjeldatud tegevuste raames.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar