teisipäev, 5. september 2017

Veriora noored aina sportlikumaks!

Sportlik Veriora
Lõpparuanne
Kas soojendus tehtud? Sest Veriora rannas on treeningplats valmis!

 Projekt „Sportlik Veriora“ toimus vahemikus 06.04.2017 – 30.08.2017. Küll aga sai idee alguse juba 2016 detsembris ning esimesed väljasaadetud hinnapakkumised jäid ka veel eelmisesse aastasse.

LÜHIKIRJELDUS:
Projektiga „Sportlik Veriora“ saime Veriora randa püstitatud välitreeningvahendid – 3-ne lõuatõmbekang, rööbaspuud ja rippredel. Veriora rand asub Veriora järve ääres, noortekeskusest üle tee.
Kes saavad/on saanud sellest projektist kasu? Kõik, kes soovivad (eelkõige enda keharaskusega) trenni teha! Nagu piltidelt näha võite (allpool), siis võib leida sellele ka muid rakendusi 😉. Nüüd, kui kooliaeg on jällegi lähenemas, tuleks mõelda ka tulevikule – lähedal asuv Viluste Põhikool saab hakata oma kehalise kasvatuse tunde muutma mitmekesisemaks kasutades rannas olevaid võimalusi (lisaks korv-, jalg- ja võrkpalliplatsile on nüüd jällegi olemas uued trennitegemise võimalused).

Projekti promomiseks sai loodud ka video. Kes veel ei ole meie tehtud videot näinud, siis kindlasti visake sellele pilk peale! Make Veriora Great Again (YouTube link videole)!

SAADUD KOGEMUSED:
Sul on hea mõte ja kõvasti innukust? Siis on võimalik täiesti ilma enda rahata (investorid, toetajad, teised inimesed ja organisatsioonid, projektifond nagu „Nopi Üles“) teha ära nii väiksemaid kui ka suuremaid asju ja ettevõtmisi! Sul peab olema aega ja energiat ning häid kontakte/suhteid (kui sul neid veel pole, siis tuleb need luua!). Või noh, oleme ausad, aega on alati – paika tuleb seada enda prioriteedid.
Juurde saime kogemusi projekti kirjutamisest ja toetuse taotlemisest, hinnapakkumiste tegemisest ja ettevõtete kohta uurimisest, videotöötlusest, inimestega suhtlemisest… seda loetelu võiks veel kindlasti jätkata.

JÄRGMISTELE TAOTLEJATELE:
Ärge põdege, pange pead kokku ja hakake pihta! Algus on kindlasti natuke segane ja visioon on veidi laialivalguv, kuid mida aeg edasi, seda teravamaks see muutub ning asjad loksuvad paika (n-ö „pusletükid hakkavad sobituma“). Me ei olnud alguses kindladki, kuhu treeningplats üldse tuleb ja missugustest masinatest/atraktsioonidest see koosneb. Panime mingi üldise visiooni paika ja mina alustasin hinnapakkumiste tegemisega. Midagi hullu pole kaotada!

ÜLEVAADE KULUDEST:
Taotlesime maksimaalse taotletava summa, milleks on 2000€. Hinnapakkumistest (neid sai tehtud kokku kuskil seitse, ka välismaa firmadele, mis olid küll hulga kallimad) osutus kõige sobilikumaks ettevõtteks PoMo Playgrounds OÜ, kellelt saime selle toetuse eest 3-se lõuatõmbekangi, rööbaspuud ja rippredeli, lisaks hinna sees transport ja paigaldus.

MEESKOND:
Ma viitan kogu aeg selle projekti tegijatele kui „meie“. Kes need „meie“ siis on? Iga projekti või ettevõtmise juures on üks KÕIGE TÄHTSAMAID asju meeskond.
Mina (Uku Sõrmus) olen lepingujärgselt projekti „Sportlik Veriora“ projektijuht ning tegelenud osapooltega suhtlemise, hinnapakkumiste, aruannete, video juhtimise ja muuga. Võtsin enda missiooniks see projekt lõpuni viia, sest tundsin ise nüüd olemasolevatest treeningvahenditest puudust.
Kindlasti ei saa märkimata jätta järgnevaid isikuid, kelleta see projekt poleks sündinud ja praegu rannas treeningvahendeid üleval polekski! Põhiliselt abistasid ja suunasid mind Alina Poduskina (kellel oli „Nopi Üles“ projektifondiga varasem kogemus juba olemas) ja Veriora Noorteka noorsootöö spetsialist Mirjam Ojasaar (läbi tema said tehtud lepingud jms) ning nemad olid põhilised, kellega ma asju läbi arutlesin (kes, mis, kuhu, millal jne). Aitäh!
Kummardus ka videomeeskonnale: Raul Petersell ja Robin-Sulev Mahlakas (ilmad ei olnud filmimise ajal sugugi soojad!). Veel olid abiks taotluse tegemisel Merily Pastak (koos Alina ja Mirjamiga) ning video jaoks kaamera laenamisel Einar Raudkepp. Lisaks kõik, kes aitasid selle ideeni üldse jõuda, et välitreeningplats teha. Aitäh teile kõigile!

Aga nagu öeldakse, siis pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna!









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar