esmaspäev, 18. detsember 2017

Kohtla-Järvel arendatakse noorte loovust

Meie projekti idee sai alguse juba suve alguses, ja selleks et see projekt läheks käiku tegime läbi suure ja mahuka töö.
Meie koos öega teeme esimest korda oma elus projekti, seepärast see kõik on meie jaoks uus ja huvitav protsess. Täname alguses teie meeskonda, kes on alati abiks ja toeks, et projekt läheks käiku.
Alustame meie laikide kogumisest. See on üleüldse põnev protsess, kuna kaasad selle tegevusse juba palju inimesi. Alguses palusin oma tuttavatel aidata, ja nemad sheerisid meie postitust ja siis tuli mõtte paluda Kohtla-Järve elanikel, facebooki grupis, aidata meid. Väga paljud inimesed tulid vastu ja tekkis ka huvi,mis projekt, millega hakatakse tegelema. Kindlasti oli ka neid, kes ei saanud kuidagi süsteemile pihta, kuidas on võimalik niimoodi projekti saada. Aga täname kõik, kes tulid appi.
Järgmiseks sammuks oli meie esimene meisterklass, see toimus Järve Avatud Noortekeskuse, ja teemaks oli Make Up. Milles osales üle 20 lapse ja mesiterklass plaanis pidi kestma 1,5 tundi, kuid lapsed läksid nii hoogu ja küsimusi tekkis palju, siis läks isegi üle 2 tunni. Kõik kulgnes hästi,kõik vajalikud asjad, mida oli koolitajal vaja, meie omalt poolt pakkusime. Seepärast ei tekkinud meil probleeme, ainult positiivne tulemus ja teadmised.
Järgmiseks koolitajaks oli tantsuõpetaja, kes pakkus lastele nii kaasaegset tantsu kui ka Michael Jacksoni stiile. Tantsisime kogu nädalavahetuse. Ja siis tekkis väga hea keele õppimise tund. Kuna 70% olid  vene keelt kõnelevad lapsed, siis see sümbioos tekkis. Õppejõud rääkis ainult eesti keeles, ja lastel oli alguses väga raske harjuda tema keele tempoga ja maneeridega, kuid koge meisterklassi lõppus, tagasiside ringis, pooled lapsed julgesid vähemalt paar sõnda öelda juba eesti keeles. Ja koolitajal oli samuti väga suur kogemus olla sellises keskkonnas, kus on ainult vene keel.
Ühel toredal päeval meie järgmiseks koolitajaks oli tütarlaps, kes rääkis meie soengutest, juuste struktuurist, kuidas hoolitseda juuste eest, milliseid vahendeid ta kasutab selleks. Oli väga palju erinevaid üledandeid, selleks et jõuda näiteks kiiremas korras teha endale ja paarilisele soengut. Mis tekkitas veelgi rohkemat huvi, selle vastu, millises olukorras on noortel juuksed, ja kas nad vajavad lisa hooldust. Paar päeva hiljem, mõned on tulnud ja öelnud, et nad kasutavad juba tema nippe ja muutunud on kindlasti juuste struktuur.
Just mõni aeg tagasi oli tantsuklass, kus prooviti enda võimeid Vogue ja Jazz stiilides. Tantsiti järjest üle 4 tunni, mille jooksul õppiti üks ülihuvitav kava. Meisteriklassis osales üle 25 inimese ja toimus see Vahtra Loomekeskuses.
Ees ootab meid uued inimesed, nii tantsulises pooles, kui ka käsitöö meistriklass. Detsembris on tulemas teatri ja muusika meistriklass. Kindlasti on veel tulemas aina põnevamat ja põnevamat noortele.

Iga korraga õppime meie alati uut, kuid siiamaani, pole meil probleeme tekkinud, ja olukordi, kus pole hakkama saanud. Loodame, et projekti lõppuni saame sama moodi ilusti hakkama. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar