esmaspäev, 26. veebruar 2018

Sillamäe noortetoa arendamine

Praegu Sillamäel ei ole sellist kohta, kus saab vabalt hubases keskkonnas sõpradega kohtuda või kutsuda kedagi külla ja midagi ette võtta: lihtsalt mõnusalt aega veeta, mänguvõistlusi või üritusi korraldada, temaatilisi õhtuid teha, sünnipäevi pidada, filme koos vaadata ja samuti juua teed ja lihtsalt juttu ajada. Meie soov, et kõik noored sõltumata rahvusest kohtusid kusagil ja suhtlesid teineteisega, mitte kodus istusid.

Alguses tahtsime korraldada keelekohvikut, kuid saime aru, et vajame keelekandjaid, et õigemini rääkida. Otsustasime kutsuda külla Vaivara valla ja teiste kohalike külade noori, et midagi koos ettevõtta mugavas keskkonnas. Tahame end proovile panna, kuidas eestlastega suhtlemisel hakkama saada, sest meil puudub eesti keele praktika, meie linnas kõik räägivad vene keelt. 

Sillamäe Avatud Noortekeskuses ESN on olemas suur avar saal, mida praegu nii tihti ei kasuta. Varem seal oli lauatennise saal, kus mängisid peamiselt täiskasvanud. Mõnikord me tegime seal üritusi. Sel õppeaastal saal on vaba, mõtlesime, et see on hea võimalus meie jaoks. Koos teeme ruumi korda, paneme siia diivanid ja lauad. Soovime soetada endale telekas, X-Boxi, lauamängud ja kott-toolid. 

Meie arvates, mugav keskkond meelitab rohkem noori meie noortekasse ning suurendab nende osalemist meie üritustel. Plaanime teha ürituste sari selles ruumis. Näiteks karaokeõhtu reedeti, kord kuus keelekohvikut ja lauamängude võistlusi paar korda kuus.
Tahame, et meie mängutuba oleks avatud kõigile soovijatele.

Idee teostamiseks taotleti 2000€.

Noorte piirkondlikute ideede projektifondi "Nopi Üles" tegevuste elluviimist rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ja ESF kaasrahastatud programmi „Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine“ alusel.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar