neljapäev, 15. märts 2018

Voka noortekeskuse kokandus


Antud projektiga soovime täiustada Voka Avatud Noortekeskuse kööki ning selle kaudu toetada meie noortekeskuses tegutsevad kokaklubi. Kokaklubi õpetab noortele ühte eluks äärmiselt vajalikku oskust - söögi valmistamist. Samuti pakub kokaklubi uut vormi osalusvõimalust, mida meil kui maapiirkonna noortel tihti vajaka jääb. Hubane ja hästi varustatud köök muudaks kokaklubi tegevuse palju efektiivsemaks ning aitaks kokaklubil noorte seas propageerida tervislikku eluviisi. Noorte tervis ja heaolu (mis tuleneb suuresti toitumisest) on oluline nii noortele endile kui ka kogukonnale laiemalt, kuna energilised ja tööjõulised noored saavad panustada tugevamalt kogukonna tegevustesse.

Kokaklubi loob uusi koostöövõimalusi erinevate kogukonna gruppide vahel. Positiivse projektitaotluse vastuse korral hakkab kokaklubi toimuma kaks korda kuus + kaks koolitust (etikett ja tervislik toitumine). Igal kokaklubi kohtumisel on teemaks erineva riigi köök. Riikide valikul arvestame, kas keegi selle riigi kultuurist teadlik saaks ka sel korral kokaklubiga liituda (näiteks vahetusõpilane, teisest rahvusest meie kogukonnas elav inimene jne). Erinevate kultuuridega tutvumine suurendab noorte silmaringi ja empaatiavõimet. Samuti hakkab toimuma läbi Youtube´i kokandussaade ja antakse välja Voka noortekeskuse kokaraamat. Täpsem info juba videost)

Projekti läbiviimiseks vajame 2000€.

Noorte piirkondlikute omaalgatuste konkursi "Nopi Üles" tegevuste elluviimist rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF kaasrahastatud programmis „Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine“ kirjeldatud tegevuste raames.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar