teisipäev, 24. aprill 2018

Noored õppisid, mis nende isikuandmetega internetis juhtuda võib


Luunjas
Projekt koosneb kahest sündmusest- interneti turvalisuse koolitusest Luunja noortekeskuses ja Tartumaa noortekeskuste vahelisest LAN-PARTYST.
Interneti turvalisuse loeng toimus Luunja noortekeskuses 16. aprillil. Koolitusel osales 17 noort. Koolituse viis läbi Eesti Kunstiakdeemia tudeng Jekaterina Shipilenko, kes uuris eelmisel aastal vahetusõpingutel Viinis isikuandmete turvalisuse teemat. Uuringute tulemusena valmis projekt, mille eesmärk on rääkida sellest, mis meie isikuandmetega internetis juhtub , kes sellest midagi ei tea. Viies lühikeses muinasjutus-videos räägiti sellistest firmadest nagu Google, Apple, Facebook, Amazon jt, kus nad muutuvad kuningas GAFAks, kelle käsutuses on ka draakonid-võimsad andmeanalüütika firmad nagu nt kurikuulus Cambridge Analytica. Koolitusel tutvustas Kati veebilehte, kus on iga video lõpus lühikokkuvõte ja praktiline soovitus, mida seoses videos räägituga ette võtta. Peale videote vaatamist ja väikest ettekannet toimus ka teemakohaline arutelu. Pakkumise ka osalejatele kerget suupistet. Sündmus kulges sujuvalt, osalenud noored jäid rahule.
Veebilehe link: https://www.kinggafa.com/

Lisaks oleme tegelenud Tartumaa noortekeskuste vahelise LAN-PARTY  ettevalmistamisega.
Oleme teinud järgmisi tegevusi:
1.     Ürituse turundamine sh plakati kujundamine, info jagamine noortekeskuste listis, sotsiaalmeedias) Isiklikult käisime Tartu linna noortekeskustes kohal, et sündmusele reklaami teha.
2.     Sündmuse tehniline ettevalmistamine. Toimusid läbirääkimised TELIAga .
3.     Auhindade ostmine
Senini on projekt sujunud plaanipäraselt. Hetkel on registreerunud 3 võistkonda. Lootsime pisut suuremat osavõttu aga töötame veel selle nimel, et võistkondi lisanduks.
Hetkel lisatuge ei vaja, meie noortekeskuse noorsootöötaja abistab meid.


LAN-PARTY toimub 24. aprillil.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar