kolmapäev, 20. juuni 2018

Oskuste näitamiseks polegi täis-saali vaja, sest harjutamine teeb lõpuks meistriks :)


I. ÕPPIMINE DJ-KOOLIS

11. aprillil algas meie kooli algatusel " Nopi Üles"ettevõtmine " Kes tahab saada DJ-ks?" Kohtla-Järve noored kogunesid Jõhvi huvikeskusesse, et alustada baaskursust. Baaskursus kestab kolm seminari. Meid õpetas sealne DJ-kooli juht DJ Alex ehk Aleksandr Ivasjuk.

Esimeses tunnis tegi Aleksandr tegi meile kõigepealt sissejuhatusse DJ ellu. Ta rääkis meile, millised on head DJ omadused.Tutvustas meile parimate DJ-de loomingut. Milline on DJ ja DJ tehnika ajalugu. Samuti andis ta noortele kohtlajärvelastele ülesande. Kõik tegid läbi rütmitunnetuse harjutuse. Samuti tutvustas DJ Alex õpilastele vastava elukutse tehnikat ja programmi nimega Rekordbox. Kodutööks pidid noored valima välja 10 lugu, millega hakatakse hiljem miksima. Esimene tund läks edukalt ja juba ootame järgmist kolmapäeva! Esimest tundi käis kajastamas ka Kohtla-Järve televisioon.

Teises tunnis said noored analüüsid lugude ülesehitust. Proovisid vahetada ja mixida lugusid. Õppisid tundma erinevaid filtreid ning proovisid teha lihtsamaid ülesehitusi. Samuti proovita orienteeruda ja mõista DJ-programmi Rekordbox.

Kahe seminaris osales 15 noort vanuses 15-18. Noori on nii Ahtme kui ka Järve gümnaasiumist ja mõned ka Kohtla-Järve noortekeskusest. Noored ootavad mõnuga järgmist seminari ja 18. mail toimuvad DJ-festivali! Oleme õnnelikud, et oleme andnud võimaluse Kohtla-Järve noortele, et teha esimesed sammud DJ-maailmas. Loodame, et nende praegune kirg kestab aastaid ja et vallutatakse mitmeid lavalaudu.

Kolmandas seminaris hakkasid õpilased juba miximist proovima! Kõige rohkem vaevas just lavanärv, kuigi prooviti alles omakeskis. Pärast kolmandat seminari käisid õpilased veel eraldi Aleksandri juures harjutamas. Kurb oli aga tõdeda, et pärast kolme seminari loobusid 3 noort osalemast. Leiti, et programm pole nende jaoks ja et harjutava muusikavalik ei sobi neile.

Noored disainisid ise ka plakati. Plakatid jagati noortekeskustesse, koolidesse.

Osalejatele disainiti vastavad T-särgid. T-särgid anti kõigile osalejatele ja programmis kaasa teinud või aidanud liikmetele. Meile väga meeldis, et saime oma loomingulisust näidata nii muusikas ( DJ-tehnikaga tegeledes), sotsiaalmeedias ( plakati tegemises) kui ka rõivadisainis ( T-särgi valmistamisel)


 Noored tegid ise ka Facebooki evendi, et 18. maiks valmis olla!


II.DJ-KONTSERT

18. mai algas DJ-festival kell 17.00 Ahtme gümnaasiumis. Oma oskuseid näitas 10 DJ-d erinevatest koolidest. Igaühel oli aega oma oskuseid demonstreerida  20 minutit. Alguses õppisid noored ka helitehnika ülespanemist DJ Alexi juhendamisel.

 Kurb oli aga tõdeda, et kaks potentsiaalsed DJ-d loobusid oma oskuste esitlemisest. Teine probleem oli selles, et festivalile jõudis kohale ainult 40 inimest. Tagantjärele võib öelda, et paberreklaami ei pandud üle linna ja mõnedele koolidele unustati edastada informatsiooni.

Siit näha ka natuke live´i:

Õnneks ei häirinud see meie DJ-sid, kes tundsid ennast nagu tõelised meistrid. Oli nende jaoks kaetud laud,või nagu öeldakse dj-keeles, täidetud nende raider.

Õhtut alustas DJ Alex, kes tegi soojendusmixi ja siis hakkas ükshaaval DJ-sid, kes tema juures õppimas käisid, tutvustama.Tema sõnade järgi said 4-5 korda ainult harjutanud poisid väga hästi hakkama. Igaüks mängis 20 minutit. Rahvas läks lauludega kaasa. Paraku ei olnud täis saali.



Kui rääkida projektist kokkuvõtlikult siis:

·       15 Kohtla-Järve noort said tutvuda DJ-ameti ja proovida kätt selles

·       12 Kohtla-Järve noort said selgeks DJ baasoskused

·       9 noort said teada, kuidas valmistada tehniliselt ette DJ-festivali

·       9 noort said oma esimese live esinemiskogemuse

·       1 noor sai portfoliosse DJ plakati ja T-särgi valmistamise kogemuse

·       15 noort said omavahel harjutada nii eesti kui vene keelt

·       Kõige suurem rõõm on, et DJ Alexi DJ-koolis plaanib edasi käia 4 inimest.

Loodame, et andsime jõudu ja entusiasmi uutele DJ-dele! Aitäh „ Nopi Üles“ projektile.















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar