esmaspäev, 2. juuli 2018

Noored õpivad rõõmsalt edasi, pahaste klientide kiuste :)


    Projekti nime ja asukohta
„Aakre noortekohvik“.
Aakre küla, Elva vald, Tartumaa

    Kuidas on projektitegevused siiani läinud –
Väga hästi on kõik õnnestunud. Meie kohvik on populaarne ning toetajaid on palju. Meeskonnas on meid kokku 9 noort ning kõigil on hetkel veel väga suur huvi kohvikuga toimetamise osas. Toiduvalmistamine on väga põnev, sest igakord õpime kohviku jaoks ka midagi uut valmistama. Huvitav on ka klientide teenindamine ning tellimuste meeldejätmine on tõsine väljakutse. Praeguseks on olnud kohvik avatud kahel korral – lastekaitsepäeval oli kohviku avamine ning avatud olime ka küla jaanipäeva peol. Meil on hea meel, et mõlemal korral on ettevalmistatud toidud ära ostetud ning me pole pidanud midagi otseselt ära viskama. Toimunud on üks koolitus – Kuidas müüa ja teeninda klienti.
Koosolekud ja arutelud on väga oluline osa meie tegevuses. Enne igat kohvikut toimub meil mitu koosolekut, kus arutame menüüd, jagame ülesandeid ning proovime valmistada erinevaid toite. Peale toimud kohvikuid arutame, mis läks hästi ja mis halvasti ning mida teeme järgmine kord teisti. Samuti räägime läbi näiteks probleeme tekitanud situatsioonid. Analüüsime ennast ja teisi ning kogu meeskonda.

Noorte Kohvik on populaarne ning nii kogukonna liikmed kui ka teised külastajad küsivad, et kuna me jälle avatud oleme. Hästi on kindlasti ka see, et meie meeskonnas on kokku 9 noort. Praegu on meil kohvik olnud avatud juba kahel korral.


Meeskonna liikmete vahel ülesannete jagamine on tekitanud probleeme, kuid sellegipoolest õpime me sellest, kuidas järgmine kord teha paremini. Samuti õpime meeskonnas üksteist paremini tundma ning seeläbi meie kohvikud sujuvad järjest paremini. Kurvaks tegi kui esimesel kohvikupäeval olid inimesed meie peale pahased. kui midagi sassi läks või kui nad liiga kaua pidid näiteks oma jäätisekokteili ootama. Oli ka juhus kui üks klient oli ärritanud ja kui vabandasime oma eksimuse pärast, siis oli tema reaktsioon, et te ei tohi eksida.

Praeguseks hetkeks on meil ostetud enamus planeeritud vahenditest, toimunud üks koolitus ning kohvik on olnud avatud kahel korral.

Sügisel on tulemas veel üks koolitus, kus õpime turundust ja raamatupidamist. Hetkel on teada juba, et kohvik on avatud 29.juulil Aakre külapäeval. 10. augustil osaleme Elva valla Elamusfestivalil. 9. septembril tähistame koos avatud kohvikuga vanevanematepäeva, novembris oleme väljas ka Madrilaadal. Ja kindlasti on neid kordi veel tulemas.
Unistame, et järgmisel suvel oleme avatud päris suvekohvikuna. Hetkel on Aakre rahvamaja köögis remont ning uues köögis on palju uusi võimalusi, mis annavad ka meie kohvikule kindlasti palju juurde.

Mida oleme siiani projekti läbi viies õppinud:
Kuidas süüa teha, klienti teenindada. Meeskonnatööd. Rahaga ümber käima. Koguseid retseptides arvutama.









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar