kolmapäev, 16. oktoober 2019

Üks lauatenniselaud annab palju tegutsemisvõimalusi


Oleme Võnnu alevikust, mis asub Kastre vallas, Tartumaal. Meie projekti eesmärgiks oli saada noori õue läbi huvitavate tegevuste. Meil oli küll noortekeskuses sisetenniselaud, kuid see oli vana ja liiga väike, et päris mängu teha ning noortekas said lauda kasutada ainult noored. Tenniselaud väljas annab kõigile vallaelanikele võimaluse oma aega aktiivselt sisustada.

 Siiani oleme korraldanud kaks üritust: laua avamine ja Roiu noortekeskusega aktiivse  pärastlõuna. Laua avamine toimus 21.08. Valmistasime ette toreda programmi koos mängude, snäkkide ja pannkookidega. Ilm vedas meid alt ja kahjuks ei saanud me õues olla, asendasime selle tubaste tegevustega. Ootasime natukene rohkem inimesi, kuid arvame, et ilm hirmutas ja tänu sellele olid kohal enamasti noored, kes käivad kogu aeg noortekeskuses. Kohale tuli ka valla haridusspetsialist Kaisa, kes tänas meid valla poolt. Aitasid ka Elisabeth ja Sandra, tänu kellele saime süüa maitsvaid pannkooke. Loosisime kõigi kohale tulnute vahel välja reketikomplekti, millega on hea meie välitenniselauda kasutada. Meile tundus, et oli väga tore õhtupoolik.

Roiu noortekeskus tuli meile külla 23.08. Sellel päeval vedas meil ilmaga ja me saime nautida päikest. Väljas oli väike snäkilaud ning loomulikult meie uhiuus välitennise laud. Seekord toimus juba turniir. Ootasime algselt natuke rohkem osalejaid, kuid lõpuks oli osalejaid 8 ja kõik mängisid ühes vanusegrupis, nooremad said ka vanematega mõõtu võtta. Mängud olid täis lusti ja ka ootajatel oli huvitav teiste mängu jälgida. Kolmele parimale olid ka medalid, et oleks ikka uhke tunne koju minna, aga kõik said tänukirja osalemise eest. Esimeseks tuli Alger, kes sai lisaks endale reketikomplekti. Kõigile tundus meeldivat ja korraldusega jäid nad rahule.

Järgneva kahe kuu jooksul on meil veel plaanis korraldada perepäev, mis toimub 01.09,  05.10-06.10 toimub  Kastre noortele mõeldud kahepäevane programm koos õpitoaga, ja 26.10 toimub lauatennise turniiride lõpuüritus aastaks 2019. Siiani on meie arust projekt edenenud üllatavalt hästi. Suureks toeks on olnud noorsootöötaja, kes ei lase alla anda ja aitab nii, kuidas oskab. Üritusi korraldame alati koos.

Oleme väga õnnelikud, et saame tänu Nopi Üles projektile korraldada vahvaid ja aktiivseid lauatenniseturniire!








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar