teisipäev, 22. detsember 2020

Kaua tehtud kaunikene rõõmustab kogukond veel kaua-kaua!

Projekti nimi: Valguta korvpalliplats
Projekti toimumise aeg: September 2019-oktoober 2020 Valguta külas, Tartumaal. 
Projektimeeskond: 3 liiget: projektijuht Kaisa ja lisaks kaks meeskonnaliiget Andres ja Helen. Idee ja motivatsioon teostuseks tuli Kaisalt, Andres vastutas video tegemise ja kokku monteerimise eest ja Helen oli jõu ja nõuga abiks. 
Projekti tegevustest võttis kokku osa 34 inimest. 
Koostööd tegime Rõngu Avatud noortekeskuse ja Rõngu Rahvamajaga. 

Hakkasime projekti ettevalmistustega tegelema 2019. aasta juulis. Peale rahastuse taotluse positiivset vastust taotlesime omaosalust Elva vallast. Seejärel otsisime parima pakkumise korvpallikonstruktsioonide jaoks. Selle saime Yes Sport OÜlt. Peale tellimist selgus, et tarneaeg on 8 nädalat. Tulid külmad ja uusi poste ei olnud võimalik paigaldada samaviisi nagu vanad olid paigaldatud. Need tuli valada betooni sisse. Seega meie projekt jäi “talveunne”. (Projekt „külmutati“ ja tegevustega jätkati 2020. aasta lõpus – Nopi Üles meeskond). 

Tuli kevad ja tahtsime suure rõõmuga asjadega pihta hakata, aga oh õnnetust - meid ootas ees ülemaailmne koroona haiguspuhang ja taaskord oli mõtetel kriips peal teadmata ajaks. Kuna suvel olukord leevenes saime hakata enda tegevustega taaskord pihta. 25. juuli toimusid esimesed korrastustalgud, millega võtsime maha võsa mis aastatega platsi äärde kasvanud, niitsime ümbruse, puhastasime asfalti sinna kasvanud heinast ja samblast ning koristasime prügi. Kokku osales talgutel 10 inimest. Nagu piltidelt näha, siis tööd sai tehtud korralikult. 

Peale korrastustalguid hakkasime planeerima konstruktsioonide paigaldamist. Siinkohal soovime tänada Jaanust, kes aitas meid generaatoriga ja Andot, kes abistas segumasinaga. Paigaldus ja platsi piirjoonte värvimine toimusid 29. ja 30. augustil ning sellest võttis osa 7 inimest. Töötasime nii vihmas kui kuivaga, nii hommikul kui õhtul, aga valmis ta meil sai! 

Teise päeva õhtul olime omadega päris väsinud juba. 

Kogu meie vaev sai tasutud, sest 26.09 saime enda kaua valminud platsikese avatud. Sündmust planeerides hõikasime välja, et kohale tuleb tulla oma palliga ja platsil peab mängima hajutatult. Kohal oli 27 inimest. Tegime vabaviske võistluse, kust võitjana väljusid Mai-liis ja Jaanus. Sõime torti ja nautisime sportlikult sooja ilma. Tore oli kuulda külaelanike arvamust ja tagasisidet renoveeritud platsi kohta. 

Mis me õppisime ehk mis me teeme tulevikus paremini:
  • küsin alati tarneaega
  • mõtlen läbi kuidas miskit paigaldada 
  • ei karda abi küsida targematelt 
  • kõik ei ole alati minu kontrolli all 
  • ajaplaneerimine, ajaplaneerimine, AJAPLANEERIMINE 
  • mõtlen paremini läbi eelarve 
  • meeskonna liikmete motiveerimine on super oluline! 
Meie projektis kulus raha korvpalli konstruktsioonide, koristustalgute, renoveerimise talgute ja avamise korraldamisele. 

Alates platsi avamisest on see kasutust leidnud tõepoolest igapäevaselt. Kohale tullakse ka kaugemalt ja täitsa mitme autoga. Platsi renoveerimisest on saanud kasu kohalik kogukond, ümberkaudsete piirkondade elanikud. Leiame, et meie projektist saavad eelkõige kasu Valguta küla 172 elanikku. Lisaks leiab plats kasutust tulevaste sündmuste raames, näiteks Elva valla külade olümpia 2021. aasta suvel. Kõige suurem kasu oli projekt muidugi meeskonnale, kes said ühe kogemuse võrra rikkamaks.




 






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar