teisipäev, 13. september 2016

Kohtla-Järve noored ootavad Teid nukuteatrisse ANTI-STRESS

Meie projekti nimi on nukuteater ANTI-STRESS. Peaaegu kõik vahendid on ostetud vastavalt eelarvele (õmblusmasin, kangad, T-särgid jne.). Nukud on valmistatud, toimuvad etenduse proovid. Kohtla-Järve Noortekeskus aitab ja toetab - annab soovitusi, edastab ruume, organiseerib algklassiõpilastega kohtumisi, aitab nukkude valmistamisega. Suurem murekoht on vähene noorte motivatsioon nukuteatri osalemiseks. Huvi nukuteatri vastu on olemas, kuid tahaks ikkagi rohkem. Meid on praegu 6 inimest. Mõned noored häbenevad ja/või kardavad osaleda.  Siin ka Noortekeskus aitab ja püüab kaasata ja  motiveerida noori teatri tööle erinevate ürituste ja auhindadega. Meie aga näitame  omal kujul, et see on huvitav ja lõbus.

Meie järgmine samm on esinemine algklassiõpilaste jaoks. Etendus-muinasjutt „Eesel, kes ei käinud koolis“. Etendused toimuvad Kohtla-Järve Noortekeskuses. Vaatlejatega meil ei ole probleemi.

Oli väga tore ja lõbusalt töötada meeskonnas koos Noortekeskuse noorsootöötajate ja teiste noortega. Õppisime kasutama õmblusmasinat, teha mustrid, kaunistada valmisnukke, tegime dekoratsiooni. Toimusid lõbusad arutelud. mis etendus oleks sobiv, kuidas ja missuguseid nukke õmmelda jne.

Esimesel proovil tutvusime stsenaariumiga, pärast lugesime ja õppisime teksti pähe, tegime parandusi tekstis. Lõpus saime hakkama ja kõik ettevalmistused on tehtud. Muidugi oleks kena läbida mingeid õmbluskursused nukkude valmistamiseks või kui oleks abistaja, kes oskab seda teha professionaalselt. Igal juhul me saime hakkama ja kõik läheb plaanipäraselt.


Projektifondi "Nopi Üles“ tegevuste elluviimist rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF kaasrahastatud programmi „Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine“ kirjeldatud tegevuste raames.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar