neljapäev, 8. september 2016

Paikusel toodi sündmus otse koduaeda :)

Lõpparuanne
·         Projekti nime ja asukoht
Paikuse suvelõpupidu „Tänapäeva muinaslugu“, Paikusel Kastani väikekoht 10 välihoov
·         Projekti toimumise aeg: 30.august 2016

·         Korraldajate arvu; osalejate arvu ning taustakirjeldust

Kuna antud üritus oli kokku liidetud, siis oli ka erinevaid korraldusmeeskondi mitu. Meie – noorte korraldustiimi kuulus 9 põhiliiget, kellele lisandusid veel paljud abilised. Lasteaial oli abiks kaasatud korraldusse kogu meeskond (ca. 20 liiget) ja juhtkond (6 in). Politsei poolt olid põhimeeskonda kaasatud 2 liiget ning ürituse toimumisel tulid appi lisaks 25 kadetti.

·         Partnerite nime(sid)
Projekti partneriteks loeme: Paikuse vallavalitsust, Paikuse ANK Panoke MTÜd, Paikuse Lasteaed Mesimumm, Paikuse Politseikooli, Politsei-ja Piirivalveametit, OÜ Paikre, Argonic East AS, SW Energia jpt. eraisikutest sponsorid.

·         Tegevuste ja toimunu kirjeldust
Ürituse ettevalmistused algasid juba varakevadel. Kuna käesolev aasta on juubeliaasta nii vallale, lasteaiale kui noortevolikogule – otsustasime ühiselt korraldada ühe toreda erakordse päeva kogu valla rahvale. Kui algselt oli kavas vaid perepäev, siis noortevolikogu initsiatiivil ja eestvedamisel lisandus sellele omakorda väga oodatud kontsertblokk. Tegevmeeskonnaga toimunud kohtumisi ja koosolekuga toimus hulgi – palju neid nüüd kokku sai, on raske lugeda – ikka päris palju.
Kuna kõigile tundus mõistlikum ühendada omavahelised jõud, siis otsustasime korraldada ühe suure ühise ürituse, kus toimus palju erinevaid tegevusi samaaegselt. Perepäeva kontsertetendus „Tänapäeva muinaslugu“ algas 16:30. kui pealaval astusid üles esimesed esinejad. Kohalike staaridena nägime laval erinevaid vanusegruppe – nii mudilasi, noori, kollektiive, perekondi, sõpruskondi kui ka professionaalseid muusikuid. Sekka laulule ja tantsule võis samaaegselt erinevates välitöötubades panna end proovile nii digitöötoas, maletamises, terviseteadlikkust tõstes ETV sarja #Eesti parim koolikokk“ meeskonna abil, uurida Sindi Tuletõrje Seltsi vabatahtlike tegevusi ja masinaparki, pildistada, vigurõhupalle meisterdada või näomaalinguid lasta teha. Lisaks toimus kõrvallaval ka kohaliku loometrupi etteaste. Kaasatud olid ka erinevad toitlustajad ning nagu suurüritusel kohane – Punane Rist. Õhtu kulminatsiooniks kujunesid noortekeskuse Noortebändi etteasted ja ansambel „Terminaator“ esinemine.

·         Ülevaadet saadud kogemustest
Saime võrratu kogemuse – pole varem nii suurt üritust korraldanud! Meil oli väga hea tiimitöö – sujus suhtlus esinejatega, bändiga, tehniliste küsimuste lahendamisega jne. Kõige keerukamaks võime pidada kõike, mis puudutas parkimis-ja liikluskorraldamisega seonduvat – alates kokkulepetest valla ja Maanteeametiga ning lõpetades vabatahtlike abiliste leidmisega. Õnneks sai lõpptuemus olema suurepärane – meile tulid lisaks noortele ja kohalikele elanikele appi ka Paikuse Politseikooli kadetid. Saime ka mõistlikud kooskõlastused Maanteeametiga, kujundasime sobivad viidad ning kõik sujus hästi.
Oleme väga rahul tegelikult kõigega. Lava heli-ja tehnilise poole eest vastutas meie oma noor – Jaan Marten Pukk, kellel see õnnestus väga hästi. Ühiste jõududega tõime kohale helitehnika, saime paika lava ning hommiku kella 10st võisid esimesed lavaproovid alata. Ka ürituse lõpp sujus kenasti – koristama olid appi kaasatud nii lasteaia personal, meie omad noored ja kogu tegevmeeskond – kõikidele olid eelnevalt teada täpselt nende ülesanded, mille eest keegi vastutas.
Finantsilise poole pealt – kuna kaasatud olid paljud partnerid ning sponsorid, saime kõik kulud kenasti tasutud (tasusid nii noortekeskus, vallavalitsus, lasteaed kui sponsorid).
Läbi projekti õppisime kokkuvõtlikult seda, et ühtsuses peitub võimas jõud – üheskoos on kõik võimalik!
Lisaks saime lihvisime väga palju erinevaid oskusi – suhtlemist erinevate partneritega, kokkulepete sõlmimist, läbirääkimisi, planeerimist, kaasamist jpm.
Eriti suur rõõm on meil senise väga positiivse tagasiside eest kogukonna noorte ja perede poolt. Nt. üks lause oli selline: kui iga aasta selline band otse koduaeda tuuakse siis mina ei lahe kyll kuskile mujale elama vaid soovin Paikusele jääda – üliäge üritus oli ikka!

·         Ettepanekuid järgmistele taotlejatele
Uskuge endasse, kõik on võimalik. Tehke koostööd! Hakake planeerima varakult ning mida detailsemalt, seda parem. Rääkige, rääkige, rääkige – suhelge otse inimestega ning tagate, et asjad on selged ja ühtmoodi arusaadavad. Plaanid - kavad pange paberile kirja, rollid jagage omavahel ära.

·         Ülevaadet kuludest
„Nopi Üles“ programmi abil katsime lava rendiga ja tehnika rendiga seotud kulud summa 1500.- euri. Ülejäänud kulutused jagunesid erinevate koostööpartnerite vahel. (need ülekanded on teostatud juba sponsorite abil).
·         Pildi- ja videomaterjali
Ürituse fotomaterjal on leitavad Noortevolikogu FB lehelt.



















Projektifondi "Nopi Üles“ tegevuste elluviimist rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF kaasrahastatud programmi „Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine“ kirjeldatud tegevuste raames.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar