esmaspäev, 31. detsember 2018

EI nutiseadmetele, JAH pinksile


19.11-25.11.2018 Pärnu Noorte Vabaajakeskuses toimus lauatennise turniir noorsootöö nädala raames, kus selgitasime välja noorteka parimad pinksarid. Noorsootöö võimalustest kerkis esile noorte omaalgatuslik projekt ja vabatahtlik tegevus noortekeskuses. Tegevus propageerib tervislikku ja sportlikku vaba aja veetmise võimalust. Kogukond märkas noori, noorsootöö nädalat ja noorsootöötajaid rohkem tänu meediale, kes meie tegevusi kajastas. Oli väikeseid meeskonnatöö probleeme, kuid need ei seganud projekti kulgemist. Esimese korra kohta oli projekt edukas. Kuna projekti oli kaasatud mitmeid noori, kes ei olnud projektidega kunagi seotud olnud, oli projekt noortele suur väljakutse ja uus ning esialgu hirmutav. Projekti juhtis ka varasema projekti kirjutamise kogemusega noor, kes toetas noori ning juhendas.

Projekti eesmärgiks oli noored eemale tuua nutimaailmast ning pakkuda selle asemele lauatennise mängimise võimalust, millest noored puudust tundsid. Eesmärk sai täidetud - noored on vähem telefonis ja mängivad rohkem lauatennist. Laud on enamus aja mängus ning järjekord lauatennise mängimiseks on pikk.

Õppisime teistega arvestama (teiste arvamuste ja huvidega). Saime teada, mis on projekt ja et see ei ole jube suur hirmutav asi ja ei tule kallale. Saime suure kogemuse ning hea tagasiside noortelt endilt, noorsootöötajatelt ja kogukonnalt, mis andis meile super hea enesetunde, et suudame ka ise midagi ellu viia. Õppisime ka seda, et kõik inimesed ei ole kurjad, vaid meie ümber on ka lahkeid ja abivalmis inimesi.

Projektis soetatud vahenditega toimuvad edasi igakuised turniirid ja noored veedavad vahenditega edasi vabaaega.

Projektimeeskonnas oli noori üheksa - Triini (projektijuht), Kätlin, Mariliis, Eloliis, Häli, Klaid, Andero, Rainer ja Erik. Üritusel osalenud noorte arv logiraamatu järgi oli 84.

Projekt inspireeris noori tegutsema, tekitas noortes ühtekuuluvust (like´de kogumise ja projektile kaasa elamisega) ja tekitas noortes tunde, et ka nende panus on oluline. Andis ka projekti meeskonnale jõudu edasi tegutseda, nii enda kui ka teiste heaolusse.

Noorte vanemad, tuttavad ja sõbrad olid uhked noorte üle, et noored ise selliseid asju korda viivad. Mis kõige olulisem, noored olid ise rahul ning leidsid, et sellist vinget üritust võiks veel korraldada. Tulevikus plaanime kindlasti osaleda Nopi Üles projektides. Meil on ka juba mõned plaanid, mida võiks ellu viia. Nopi Üles annab noortele vägeva kogemuse juba noorena suuri asju ellu viia.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar