esmaspäev, 14. detsember 2020

Ehitustööd viiakse läbi südamega!

Koonga jõusaal asub Koonga külas Lääneranna vallas Pärnumaal Koonga kogukonnaruumides. 
01.11 Saime projekti meeskonna ja noorte esindajaga kokku ning panime paika, mida me tegema hakkame ja millal alustame. Samal päeval alustasime ka ruumide koristamisega ja seda tööd oli palju. Kuna kogukonna ruumid ka alles kolisid sinna majja, siis tööd teha oli palju. 

06.11 Saime uuesti kokku, et alustada siseviimistluse täieliku ettevalmistamisega. Pesime ära põrandad ja pühkisime maha seintelt ämblikuvõrgud. Alustasime ka plaaditud seina maha lõhkumisega, kuid poole peal jõudsime järeldusele, et see töö on liiga mahukas ja me ajaliselt ei jõua sellega valmis. Siis sai tehtud otsus, et plaaditud seina läheb karkass ja peale tuleb vineer. Siis on kindel, et sein saab sirge ja peeglid saab sinna peale panna. 

Õppisime sellest päevast, et alati on väga tähtis meeskonna töö ja läbirääkimisi pidada. Igal tööl on kindel turvavarustus asja pärast ja see on väga vajalik. 

07.11 Sõitsime üheskoos linna, et tuua vajalikud ehitusmaterjalid ja viimistlus vahendid. Asjad soetatud sõitsime tagasi Pärnust - Koonga, et töödega peale hakata. Seekord kutsusime appi ka kogukonna liikmeid, kes aitasid meil lahtise värvi maha nokkida ja vajalikud kohad ära pahteldama. Samal ajal teised meeskonna liikmed paigaldasid karkassi ja vineeri seina. Sellest korrast õppisime, et meeskonna töö A&O on ikkagi suhtlemine ja alati tuleb asju läbi rääkida. Karkassi paigaldamise juures õppisime kindlasti ka seda, et kõik pean loodis olema, et sein sirge saaks. 

08.11 Pahteldatud seinad ja lagi on kuivanud- lihvisime pahteldatud kohad sirgeks ning pühkisime tolmu seintelt ja põrandalt ja asusime värvima. Kõigepealt värvisime ära lae. Seejärel vineerseina mis läks ka valgeks ja ning sinna peale tulevad peeglid, kuid alt jääb 50 cm paistma ja ülevalt u 1 meeter, siis on ilusam kui sein on valge. Seejärel värvisime ära teised seinad ning selleks õhtul rohkem teha ei saanud, kuna värv pidi kuivama. 

Värvimise juures on väga tähtis, et värvi oleks piisav kogus rullil, mitte liiga vähe ega liiga palju. Esimene värvikiht vineerseinal. 

11.11 Saabus esimene saadetis sisustuse jaoks- kummimatt. 
Õhtul saime kõik koos kokku, et värvida seinad teist korda üle ning ka kohad mida oli vaja pintsliga värvida.  Kõikide kokkusaamiste juures on väga tore see, et saame omavahel palju suhelda ja arutada erinevaid asju kuidas ja mida teha. Kindlasti väga palju kogemust siseviimistluse kohapealt. 

12.11 Saabus teine saadetis, kus oli treeningpink. Nüüd ootame, kui saaksime jõusaali ruumi asjadest täiesti puhtaks, et peeglipaigaldaja saaks peegleid paigaldama tulla ja saaksime kummimati põrandale panna ning vaikselt asju sisse tooma.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar