teisipäev, 11. oktoober 2016

Lihulast võivad sirguda tulevased tippfotograafid

·         Projekti nimi:  Lihula noortemaja Fotostuudio arendamine
·         Projekti toimumise periood: Juuni 2016-Oktoober 2016

·    Korraldajate arv; osalejate arv ning taustakirjeldus  Projekti korraldajaid oli meil seekord 5 (Eliise Lepp, Karoliina Bachaus, Andero Polberg, Kristin Kunz ja Gerlin Nellis). Avaüritus toimus 12. Septembril ja sellest  võttis meil osa 15 noort. Kohal olid kõik, kes projektiga seotud on. Taotlesime Nopi Üles projektifondist 2000.-. Lihula Noortemaja fotostuudio arendamiseks. Selle eest soetasime korraliku kaamera, Canon EOS 760D,kaamerale koti, välgusaatja ja vastuvõtja, lisavälgu-väljaspool noortemaja pildistamiseks, korraliku mälukaardi 64GB, taustasüsteemi kinnitused ja uue tausta. Lisaks käib meid nüüd juhendamas Olev Mihkelmaa- Lihula kohalik professionaalne fotograaf.

·  Partnerite nimed: Lihula noortemaja, Lihula Kultuurikeskus, Lihula Vald, Olev Mihkelmaa. Ja loomulikult ka Nopi Üles projektifond.

·     Tegevuste ja toimunu kirjeldust: Avaüritus toimus 12. Septembril ja sellest  võttis meil osa 15 noort. Kohal olid kõik, kes projektiga seotud on. Põnevust jätkus terve õhtu ja kohale oli tulnud ka Lihula kohaliku ajalehe toimetaja Kristina Kukk. Sõime kooki ja pidasime ühe toreda avamispeo. Olev Mihkelmaa aitas meil kaamera ja varustuse kokku panna ja lülitasime esimest korda Lihula noortemaja uue fotokaamera käima. Tegime ka mõned ägedad klõpsud.  19. September toimus meil ka fotoring, õppisime mis on iso, sarivõte ja ava ning kuidas neid kasutada erinevate valguste ja objektidega. 26. Septembril olimegi õues ja tegime pilte siis kui päike loojus kui ka pimedamas. Plaane ja ideid järgmisteks fotoringideks on palju-läheme veel õue pildistama-kasutades kaamera peale käivat välku, teeme stuudios pilte, õpime veel kasutama kaamera erinevaid funktsioone jne. Lihula Valla kohalik ajaleht Lihula Teataja kajastas meie suurepärast uudist ka teistega.   

·  Ülevaadet saadud kogemustest (mis õnnestus hästi, mis tekitas probleeme, mida läbi projekti õppisite): Saadud kogemus õpetas meile kuidas suhelda erinevate partneritega, kokkulepete sõlmimist, planeerimist, kaasamist. Kuidas korraldada üritust, näiteks fotoringi. Kõik ei sujunud küll vahepeal plaanipäraselt, kuna oli puhkuste aeg ja tundus, et asjad jäävadki venima… kuid usun ja arvan, et saime kokkuvõttes suurepäraselt hakkama, kuna meil on nüüd täiuslik fotostuudio.

·      Kogukond; Kuna kaamera ei ole veel meil veel kaua olnud ja alles õpime seda kasutama siis pilte oleme teinud oma noortest ja discgolfi mängivatest poistest. 30.09 õhtul toimus Lihula mõisas õpetajatepäevale pühendatud kontsert-aktus kuhu on kutsutud meie noored seda sündmust jäädvustama. Lisaks on võimalik nüüd noored kaasata erinevatesse kohalikesse üritustesse, kutsudes meid neid hetki jäädvustama. Kindlasti leiab meie kaamera meie kohalikus kogukonnas veelgi suuremat kasutust ja kasulikkust. Lisaks on paljud lapsevanemad meie ideed ja projekti väga kiitnud kuna noortele on nüüd võimalik päris professionaalse fotograafi käe all õppida.

·    Ettepanekuid järgmistele taotlejatele: Vaja on ägedat ideed, veel on vaja plaani kuidas see teostada ja kindlasti kuluks ära ka kogukonna toetus :D Julge pealehakkamine on juba pool võitu- ja proovida tasub alati.

·    Ülevaadet kuludest:  Projektist saadud toetuse eest soetasime korraliku kaamera Canon EOS 760D, professionaalse välklambi, kaamerale korralikult võimsa mälukaardi, kaamera hoiustamiseks koti, välgusaatja-ja vastuvõtja ning uued korralikud kinnitused meie uuele ilusale taustale. Lisaks oli meil võimalik kutsuda end juhendama kohalik professionaalne fotograaf Olev Mihkelmaa




































Projektifondi "Nopi Üles“ tegevuste elluviimist rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF kaasrahastatud programmi „Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine“ kirjeldatud tegevuste raames.

Ilusat ja värvilist sügist, soovivad Lihula noored

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar