laupäev, 1. aprill 2017

Kiviõli Rahva Ringhääling on vaikselt hoogu sisse saamas

Kiviõli Rahva Ringhääling
Kiviõli




Meie esialgne plaan nägi ette, et juba märtsi alguses salvestame ja anname välja esimese saate. Kuid kahjuks erinevate probleemide esinemise tõttu pole me saadet siiamaani saanud avaldada. Senini oleme tegelenud Kiviõli Linnavalitsuse toel ruumi otsimistega, sest esialgne variant kukkus ära ja stuudio tehnika tellimisega. Kõige sobivama hinna ja kvaliteedi parimale tulemusele vastava toote leidmiseks pidime palju suhtlema telefoni teel soovitud ettevõtte esindajaga. Leides sobiva ruumi, Kiviõli Vene koolimajas, hakkasime seda hoogsasti stuudio-ruumiks ümber korraldama. Oleme nüüdseks loonud saate salvestuse ala, kus on värvitud vastav taust, laotatud maha parkett, leitud sobiv diivan ja tugitool ning vahetatud katted. Katete otsimine kujunes omamoodi katsumuseks, sest pidime leidma kanga, mis sobiks ruumi üldplaaniga ja jääks kaadris neutraalne, kuid samas värviline.

Oleme leidnud ka sobiva meeskonna. Hetkel on paigas eestikeelne saatetoimetus, kuid tahame kõrvale luua ka venekeelse toimetuse. Peame tõdema ja vaatama otsa tõsiasjale, et elame linnas, kus enamus elanikkonnast on venekeelse kodukeelega, seega oleks vajalik, et nendele oleks suunatud nende kodukeelega saated. Venekeelse meeskonna leidmine on hetkel raskendatud, sest me pole leidnud piisavalt eesti keelt oskavaid noori. Meie soov oleks, et vähemasti toimetuse meeskond oskaks meiega eesti keeles suhelda, et saaksime tõhusamalt koostööd arendada.

Loodud on ka reklaam meie projektile. Oleme loonud Facebooki lehe ja Instagrami konto.

Samuti on meil paigas iganädalase saate ülesehitus. Stuudios on külas intervjueeritav või oleme ise intervjueeritava juures. Saatest umbes 5-10 min pühendame meie kandi uudiste ettekandmisele (kõik teated, sündmused, üritused saavad kajastatud). Selleks, et meie kandi ettevõtted ja asutused saaksid meile omi teateid saata, selleks oleme saatnud vastava e-maili, kus kutsume neid ülesse meile omi teateid jagama, et saaksime neid omakorda vaatajatele uudistelõigus edastada. Uudiste lõiguks kirjutab meie toimetaja eraldi lühiartiklid, mida saatejuht ette loeb.

Oleme käinud ka oma esimest saate salvestust tegemas, moeshowl „KevadPüssid“. Filmisime moeshow tegevust, esinejaid ja intervjueerisime disainer Helina Ehat. See reportaaž ja intervjuu tuleb ilmselt ühe saate osana, kui see sobib vastavalt saate kontseptsiooni ja temaatikaga.

Meie meeskond on õppinud selle tegutsetud aja jooksul kannatlikust, suurelt unistamist ja enesekindlust. Oleme arusaanud, et pole vahet, mida võidakse öelda väljastpoolt, tähtis on, et usume enda projekti suutlikkusse ja käime eesmärgini viivat rada pidi. Et saavutatav eesmärk oleks meilegi üllatuslikult vinge, seepärast tuleb julgeda unistada suurelt ja neid võimalikult unistuste truult ka täita.

Loodame juba peagi tulla regulaarsete saadetega vaatajateni. Seniks kindlat meelt!


Projektifondi "Nopi Üles“ tegevuste elluviimist rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF kaasrahastatud programmi „Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine“ kirjeldatud tegevuste raames.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar