reede, 30. juuni 2017

Sügisest on Elvas muusikastuudio!

Kahe Elva noore Gregory ja Egerti projekti “Elva muusikastuudio” eesmärgiks on luua kogukonda arvestatavad salvestusvõimalused vokaalide ning akustiliste instrumentide salvestamiseks.

Projektitegevus on senini (aprilli lõpust juuni lõpuni) sujunud mõningate mööndustega ootuspäraselt. Primaarsed asjad jõudsid kohale 12. juunil (joonis 1). Tutvusime kohale jõudnud tehnikaga. Leidsime, et firmas, kust kogu tehnika on tellitud, oli tekkinud arusaamatus ning 25 meetri kaabli asemel saabus meile 3 meetrit XLR kaablit. Kontakteerusime nende poolse esindajaga ning asi on lahendamisel. Stuudiomonitorid saabuvad juuli alguse loetud päevil.

Meie silmis on kõik projektiga kaasnev hoomamatul mastaabil õnnestunud. Esimene suur õnnestumine oli leida epostist kiri, mis sisaldas projekti rahastamise positiivset tagasisidet. Kirjeldamatult hea tunde tekitas ka tehnika kohale saabumine ning lahtipakkimine. 

Otseselt murekohti ning probleeme polegi esinenud. Mainimist väärivad paar tagasilööki - kaablite vales mõõdus saabumine ning tehnika saabumine kahes osas.

Hetkel oleme ülesseadmise ning ootamise faasis. Kohale jõudnud salvestustehnikaga oleme tutvunud ning helipuldi loogikad selgeks teinud. Samuti mikrofone testinud ning kohal oleva tehnika ruumi installeerinud. Edasiste sammudena ootame kaablid ning stuudiomonitorid ära ja alustame salvestamisega, mida on pikisilmi oodanud kogukonnas tegutsevad noored muusikud. Stuudio avame septembri alguses.

Peamiseks õppetunniks on seniste toimingute juures olnud ajaga arvestamine: Kõik ei tule nii kergelt ja kiiresti, kui planeerid. Samuti oleme täheldanud, et ei ole halba heata ning tagasilöögid ootavad seal, kus neid kõige vähem oodata oskad.

Finantsvõtmes oleme kenasti ots-otsaga kokku tulnud ehk saabunud tehnika maksumus vastab eelarvele. Seega ei vaja me ei rahalist ega muus võtmes mõõdetavat lisatuge.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar