reede, 7. juuli 2017

Uued koolitused planeeritud juba sügisesse!

Projektiaruanne
Projekt: Koolitussari „Noor Liider“
Korraldajad: Sigrid Sikk (20.a, TTÜ üliõpilane, Ida-Virumaa noortekogu) ja Risto Kaljurand (22.a, TTÜ üliõpilane, Viljandi Noorte Volikogu)
Osalejaid: Toilas 20 ja Viljandis 41 (Lisatud nimekiri pildina). Nähtavus Facebook-s läbi aktiivse ja läbimõeldud üritusturunduse jõudis 4000 inimese kasutajani info sündmusest. Lisaks nähtavus kultuuriinfos, noortekogudeni, piirkonna koolide huvijuhtideni.

Tegevus ja toimunu kirjeldus:
1)      Koolitus vol.1 toimus Toilas 21.aprillil, kus oli algselt kogunedes kohvilaud ning tutvumismäng (ice-breaking) noortega.
Alustas esmalt Gerda Rand, kes tutuvustas oma tegemisi alates profispordist jalgratturina kuni tänase ettevõtluseni, koolitajani välja. Keskendudes oma osas pikmemalt oma müügiteadmistele ja kogemustele raamatumüügiga tegelevas ettevõttes SW company USA-s. Lisaks rääkis müügistrateegiate olemusest.
Andsime välja ka aktiivse ülesande osalejatele võtta paaridesse ning mõelda läbi müügiprotsessi etapid ja näiliselt müüa festivali VIP paketti maha teisele osapoolele. Teades, aga stsenaariumi järgi, et tal on mõningad takistused mis on ületatavad. Ülesande praktiline osa, aga toimus peale koolituse teooria lõppu.
Seejärel alustasime lõunapausiga, kus pakuti nii vegantoidulistele võimalust ja ka segatoidulistele valikut.
Peale lõunapausi alustas Janek Mäggi, kes rääkis oma panusest ning võimalustest reklaamivaldkonnas ning kuidas selliste valikuteni on jõudnud. Publikule meeldis vestelda pikemalt ka presidendivalimiste teemal, kuna Janek oli ka seotud oma kommunikatsioonibüroo kaudu. Palju tuli juttu veel ka meediaga suhtlemisest ja nii negatiivsetest kui positiivsetest kogemustest. Kuidas lahendada kriisisituatsiooni kampaania korraldamisel.
Seejärel liikusime praktilise ülesande teostuseni, kus peale iga paari sooritust analüüsisime ühiselt sooritust ning korraldajad Risto Kaljurand ja Sigrid Sikk jagasid tagasisidet.

2)      Koolitus vol.2 toimus Viljandis 19.mai, kus alustasime samuti kohvilauaga ning kogunemisega. Tegime samamoodi tutvumisringi kiire tutvumisega.
Esmalt alustasime koolitaja Annika Arrasega, kellel pikaajaline kogemus valitsuste kommunikatsiooniga, lisaks juhtides nüüd ka restorani vanalinna külje all Tallinnas ning vedanud eest langevarjurite klubi. Tänaseks töötamas kommunikatsioonibüroos Miltton Nordics. Ülesehitus oli suurepärane bränditurundusest, välis- ja sisesuhtluseni välja ning tagasiside oli ülimalt positiivne.
Peale seda läksime buffee  lõunale ning kogunesime tagasi peale seda teiseks teoreetiliseks osaks.
Teises osas tuli rääkima Iskander Ahmet, kelle isa oli teatrijuht ja näitleja ning Iskander isegi teinud mitu etendust. Tänaseks on juba 8 aastat tegutsenud raamatumüügi ettevõttega SW USA-s. Lisaks koolitab müügitiime juba Eestis, Lätis, Soomes ja Poolas. Tema karakter ja hoogne iseloom oli vägagi tähelepanu köitev ning kõigile huvipakkuv. Rääkisime müügivaldkonnast ning arutasime läbi kõik müügitsükliosad. Lisaks rääkisime ajaplaneerimisest ja eesmärgistamisest.
Teooria vahepeale tegi Iskander praktilist harjutust, kus lasi eesmärgistada inimestel oma tegevused, mõelda tänasele ajajaotusele ja teha muudatusi kuidas nende eesmärkideni jõuda.

Ülevaade kogemustest ja tagasiside loojatest
           
            Ausalt öeldes täna igatepidi analüüsides võis kõigega rahul olla. Toimumispaigad olid kõik nii nagu pidi ja ajendatud meie enda kodulinnadest sooviga pakkuda oma kodukoha noortele kogemusi tipptegijate poolt. Kuuldes veel tänase päevani tagasisidet, et loodetavasti teete varsti jälle midagi sarnast teeb südame soojaks ning näitab vajadust noori harida klassikalisele koolile lisaks ning reaalsete praktikute poolt. Kindlasti planeerime juba sügiseks uusi koolitusi.
Meie kui korraldajate jaoks oli suur kogemus see koolituse organiseerimine, kuid suutsime rolle hästi jaotada ja seepärast ka õnnestusime. Koolitajate esitlused olid ka meile uut infot pakkuv ning leidsime kasulikke näpunäiteid nii turundusest ja müügist.

Ettepanekud järgmistele taotlejatele


            Soovitame kõigile taotlejate korralikku ettevalmistust teha jaotada väiksemadki ülesanded omavahel täpselt ära ning ajalise täpsusega. Ainult siis on selge ülevaade ning võimekus teha kvaliteetset asja. Taotluse tegijatele saab öelda, et teil on kindlasti väga hea tugi ning info pidevalt saadav mentori poolt. Seega muretseda pole miskit ja ainult edu tegutsemiseks.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar