neljapäev, 27. juuli 2017

Uut seinamaali ei jõua juba ära oodata :)

Projekt „Võru Graffity“ käib täie hooga.  Toimunud on kohtumised graffiti-kunstnikuga, mille käigus koguti kokku noorte ideed. Kohtumistel räägiti graffity võimalustest muuta linnapilt noortepärasemaks ja atraktiivsemaks. Samuti juhtis kunstnik tähelepanu ka millal ja mis tingimustel saab graffityt kasutada linnapildis.  Noored täitsid  kunstniku poolt koostatud küsimustiku ja visandasid esimesed mõtted ka paberile. Mais läks lahti kampaania, ning noortel oli võimalus esitada oma mõtted ja ideed kavandi näol.  Hooga alustati ka aluspinna (Võru Noortekeskuse välisfassaadi) puhastamistöödega. Kokku osales 21 noort.

Suurepäraselt on õnnestunud töötoad kunstnik Sänkiga, kus ka ise midagi ära teha sai. Näiteks töötuba, kus puhastati välisfassaadi. Noored olid elevil, et juba järgmises õpitoas saab ise katsetada sprei-värvidega maalimist.

Murekohaks oli kampaania. Kahjuks polnud see nii edukas nagu projekti meeskond oli oodanud. Ühtegi kavandit ei esitatud, kuid ühendust võtsid mitmed huvilised, kes tahtsid projektis kaasa lüüa vabatahtlikena.

Oleme õppinud, et suhelda erinevate osapooltega suvisel ajal on kõige mõistlikum telefoni teel, sest nii saab info kõige kiiremini kätte. Samuti oleme õppinud lahendama probleeme oma meeskonnas ning hindama koos tegemise võlu. See on hea kogemus, kuidas jagada meeskonnas ülesandeid võrdselt ja kuidas kaasata meeskonda vabatahtlikke.

Järgmiseks toimub uus töötuba kunstnikuga 27. juulil, töötoas saavad noored katsetada sprei-värvidega maalimist. Augustikuu jooksul hakkavad noored koos kunstnikuga looma suurt seinamaali. Arvame, et toimub veel 7-9 kohtumist, mille käigus luuakse seinamaali.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar