kolmapäev, 2. august 2017

Elva Südaööjooks läks megaedukalt!

· Projekti toimumisaeg
Projekti idee tekkis juba 2016 aasta sügisel, projekti kirjutamisega hakkasime ametlikult tegelema 19.04.2017. Projekti lõpparuande esitamise tähtaeg on 15.07.2017.

· Korraldajate arv; osalejate arv ning taustakirjeldus
Elva Südaööjooksu peakorraldajad olid Klea Marie Laar ja Laura-Maria Mats ning suurimad abilised/nõuandjad olid Mirja Jõgi (Elva ANK/Elva Huviala- ja Koolituskeskus), Priit Simson (Elva Jooksusari) ja Manuela Pihlap (Elva Jooksussari). Meil oli abis ka 24 vabatahtlikku, kes aitasid rada turvata, auhindu ja suppi jagada ning lõpuks ka koristada. Meie meeskond oli ürituse ajal väga elav ja nautis kogu üritust täiel rinnal. Erinevatel Elva Südaööjooksu distantsidel koos lastejooksudega lõi kaasa 294 osalejat. Kell 00.00 antud ühisstardis oli 223 jooksjat ja kepikõndijat.

· Partnerite nimed
Meie ürituse toetajateks olid Aura, Sportland, Nike, Maxilla, Restoran Waksal, Elva Seikluspark, MyFitness, Elva Huviala- ja Koolituskeskus, Elva noortekeskus, Elva Linnavalitsus, Rõngu Pagar, Elva Kultuur, Elva Varahaldus, Elva Spordiliit, FC Elva ja RN stuudio.

· Tegevuste ja toimunu kirjeldus
Elva Südaööjooksu korraldamine sai alguse Tartu Jaan Poska gümnaasiumis, kus kuulates noorte projekte, leidsime, et soovime ka ise midagi toredat korraldada. Kuna oleme iga suvi olnud tihedalt seotud jooksuüritustega, oli meil selge, et plaan on korraldada jooksuüritus. Kontaktreerusime Elva Jooksusarja korraldajatega ning noorsootöötajaga, neile meeldis see idee ja nad olid hea meelega meid valmis toetama. Pärast mitmeid läbirääkimisi jõudsime otsusele, et üritus toimub. Meie noorsootöötaja Mirja Jõgi pakkus meile välja saata taotlus Nopi Üles projektifondi. Viisime end projekti kõigi tingimustega kurssi ja otsustasime proovida ning saimegi Nopi Üles fondi toetuse. Edaspidine oli ainult meie endi teha, peatselt olime jõudnud kokkuleppele ürituse nimega, milleks sai Elva Südaööjooks. Peale seda oli meil palju toimetusi: panime kokku juhendi, taotlesime linnalt loa, otsisime sponsoreid, tellisime flaierid, saatsime reklaami laiali, tegime kodulehe (https://elvajooks.wixsite.com/elvasydaoojooks) ning ka Facebooki lehe. Paar nädalat enne jooksu tellisime ära ka medalid ja numbrid. Mõned päevad enne jooksu oli meil kõvasti tegemist: panime kokku ajakava, käisime Aura maitseveedel, auhindadel, medalitel ja numbritel järel. 16. juuni hommikul tõime esimese asjana ära kõik bännerid ja aiad, mis olid vajalikud rajaehituseks, siis hakkasime rada üles seadma ning peale seda jagasime õpetussõnu kõikidele rajajulgestajatele ja meeskonnaliikmetele. Seejärel valmistasime ette registratuuri,  panime üles helitehnika telgi, tõime kohale kõik vajalikud asjad ning printisime välja ajakava.



Ajakava:
19.30 algab kohapeal registreerumine ning numbrite kättesaamine
20.30 algavad lastejooksud (300m, 400m, 800m)
21.00 lastejooksude autasustamine
23.30 esineb RN stuudio; läheb registreerumine lukku
23.50 kogunemine starti, soojendus
00.00 ühisstart - noortejooks (5km), põhidistants (10km), kepikõnd (10km)
01.10 algab autasustamine

Ajakava sujus suurepäraselt, tegime jooksvalt mõned muudatused - RN stuudio esines 10minutit hiljem. Ürituselt osavõtjatel oli piisavalt aega, et teha soojendus enne rajale asumist ning ka aega, et hiljem omavahel muljeid jagada.

Peale üritust oli ka küsimustik internetis marathon100 leheküljel tagasiside kohta. Kõikidest kommentaaridest ja vastustest jäi kõlama positiivne toon. Tagasisidest lugesime välja, et inimesed jäid rahule nii ürituse korralduse, ilma kui ka raja ja auhindadega. Sooviti, et üritus korduks ning seda kuulsime ka Are Altraja suust, kes kiitis meid kui väga tublisid ning aktiivseid noori. Meile suunati ka mõned soovitused järgmiseks korraks, et võiks olla kolmandal kilomeetril veepunkt ning, et oleks võinud veel rohkem küünlaid rajal olla.

· Ülevaadet saadud kogemustest (mis õnnestus hästi, mis tekitas probleeme, mida läbi projekti õppisite)
Elva Südaööjooks sujus suurepäraselt. Probleemitult lahenes ühise aja leidmine, et kokku saada ja asju arutada. Teineteise toetamine ja motiveerimine kulges edukalt, samuti oli meil väga töökas meeskond, kes aitas üritust läbi viia. Meil oli suur hirm, et kuna üritus toimub pimedal ajal, siis keegi eksib rajal, kuid seda ei juhtunud. Rada oli valgustatud küünaldega ning rajal olev meeskond andis endast kõik, et sportlased turvaliselt finišisse jõuaks. Marathon100 valis 59 inimese vastuse põhjal Elva Südaööjooksu parimaks uueks jooksuvõistluseks 2017aastal. Meedias oli suurepärane reklaam, Elva Südaööjooksu reklaamiti kahel korral ajaleht Postimehes (http://tartu.postimees.ee/4133225/elva-sudaoojooksule-oodatakse-ka-kaalukamaid-voistlejaid), ka Elva valla infokandjas olid teated üleval ning samuti ka Delfis (http://sport.delfi.ee/news/liikumine/rahvasport/elvas-toimub-16-juunil-ponev-ja-saladuslik-sudaoojooks?id=78428445 ). Nii meile kui ka kogukonnale positiivse uudisena tuli, et Elva linna reklaamiti kui suurepärast spordilinna. Facebookis koostatud kaks jagamismängu, kus esimesel korral loosisime välja 50€ Maxilla kinkekaardi ning teisel korral sama summaga restoran Waksali kinkekaardi, osutusid väga edukaks, kindlasti oli see ka üks nippidest, mis aitas meil üritust reklaamida. Oleme õnnelikud ning väga uhked toimunud ürituse üle, osalejate arv tegi meid rõõmsaks ning ka annetatud summa, millega saime aidata abivajajaid.

Probleeme tekitas kohati koostöö, oli keerukas jõuda ühisele arvamusele, kui meil mõlemal olid erisoovid. Raske oli mugavustsoonist välja tulla - helistada inimestele, et saada erinevaid hinnapakkumisi, toetuseid ja nõuandeid. Probleeme tekitasid ka flaierid - nende kättesaamine venis, mistõttu jäid meil mõned jagamata. Koosolekutel olime arvamusel, et pole vaja midagi üles kirjutada, et räägitu jääb meelde. Kuid mõne päeva möödudes ununes paljugi ning siis hakkasid koosolekul arutatud küsimused korduma, jõudsime järeldusele - alati tuleb kõik ülesse kirjutada, et ei peaks asju üle küsima.

Läbi projekti õppisime, et tuleb olla julge, avatud ja sõbralik, siis on abi saamine kõige lihtsam. Samuti mõistsime, et sõprade ja lähedaste abi ning tugi on väga olulised. Saime aru, et palju lihtsam on inimestega kontakteeruda telefonis helistades, mitte läbi interneti lehekülgede - vastatakse kohe ning antakse ka omapoolset nõu. Me õppisime, et asju ei saa viimastel hetkedele jätta, vaid tuleb teha õige aegselt ning planeeritult.
           
· Ettepanekuid järgmistele taotlejatele
       Olge julged ja hakkajad, kuid mõelge läbi, mida te täpselt soovite.
       Ärge kartke oma ideid ellu viia ning ärge jätke tegemata häid asju kuna kardate kriitikat.
       Eelarve tuleb korralikult läbi mõelda.

· Osalejate arv, projektis kasusaajate arv

Ürituses said kasu kõik osalejad (294), kõik meeskonnaliikmed, kõik pealtvaatajad, kes said nautida üht mõnusat südaööd, ning loomulikult ka Lastefondi abivajavad lapsed. Meie silmis sai kasu ka kogukond, nähes kui palju inimesi oli nii rajal sportimas kui ka öösel raja ääres kaasa elamas - Elva rahvas on ikka aktiivne! 

Pildil on näha kui käisime Lastefondile Üleannetus Elva Südaööjooksult kogutud annetust tegemas. Annetuse summaks oli 2045€. 

Pilt on tehtud enne Elva Südaööjooksu põhidistantsi starti. Põhidistants algas 00:00 Elva kellatornist kostuva meloodia saatel.





Lastefond 
(https://www.lastefond.ee/uudised/elva-sudaoojooks-kogub-annetusi-lastefondile/ ; https://www.lastefond.ee/uudised/elva-sudaoojooks-kogus-lastefondi-toetuseks-ule-2000-euro/)
Tartu Postimees (http://tartu.postimees.ee/4133225/elva-sudaoojooksule-oodatakse-ka-kaalukamaid-voistlejaid ; http://tartu.postimees.ee/4150281/esimesel-elva-sudaoojooksul-loi-kaasa-pea-kolmsada-osalejat)
Postimees (http://sport.postimees.ee/4150189/elva-sudaoojooks-kogus-tu-kliiniku-lastefondi-toetuseks-korraliku-summa)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar