kolmapäev, 2. august 2017

Kes matkadest ilma jäänud ei pea muretsema, kolm matka veel ees :)

“Viie valla matk”
Vahearuanne


Projekti nimi: Viie valla matk
Projekti tegevuspaigad: Rõuge, Mõniste, Varstu, Haanja, Misso


Projektitegevuste kulg
Projekt on siiani sujunud enamjaolt ootuspäraselt ning probleeme pole tekkinud ei korraldajate ega osalejate poolel. Oleme ära käinud kahel matkal viiest, mis toimusid Rõuges ja Mõnistes. Järgmine toimub Varstus, iga matka lõpus otsustame, kuhu järgmisena läheme ja millised kuupäevad sobiksid. Matkade korraldamisse kaasasime noorsootöötaja ja mõne aktiivsema noore igast osalevast vallast ning hoiame kontakti Facebooki vahendusel. Tööülesanded oleme jaganud vastavalt kõigi võimalustele ja oskustele. Põhiline korraldus ja kontakti hoidmine on Rõuge noorte volikogu ja põhikooli esindajate teha, kuid erinevate kohtade matkade korraldamisel(koha ja juhi otsingutel) aitavad kaasa ka nende valdade kohalikud esindajad. 
 Hästi on läinud see, et kuigi kartsime, et suvisel kiirel ajal on noori raske kätte saada ja rohketete tegevuste tõttu matkale saada, on siiski mõlemal matkal olnud siiani piisavalt osalejaid ja erinevas vanuses. Tegime valmis postrid, mida jagame Facebookis noortekeskuste/valdade/kogukondade lehtede ja paneme üles ka noortekeskustesse. Esimesel matkal osales 20 inimest ja teisel 29. Õnneks, kuna matku on kokku viis, saavad noored, kellel huvi on aga näiteks esimesele matkale ei jõudnud, osaleda järgnevatel matkadel. Kui esimesel matkal polnud või oli vähem osalejaid näiteks Missost ja Varstust, siis järgmisel matkal Mõnistes oli juba rohkem osalejaid. 
 Matkade lõpus on saanud nooremad osalejad ka teha plaanitud mänge tutvumiseks ja vanemad, nii noorsootöötajad kui ka vanemad noored, saanud omavahel plaane pidada ja tutvuda.
 Lahendamatuid probleeme pole tekkinud, esimesel matkal osutus bussiring Missost ebavajalikuks, sest kui ühest kohast tuli alla 5 osaleja, siis tuldi autoga, aga selle andis kiirelt ümber mõelda. Nüüd teeme nii, et kui bussile on soovi, peab ette teatama, siis pole asjatut sõitmist ja kui keegi tuleb autoga siis sellest teatada ja sõbrad ka peale võtta.

Edasine tegevus
Kuna projekt on praeguse korraldusmudeliga hästi sujunud, jätkame nii ka teiste matkadega, hoiame korraldajatega omavahel ühendust, jagame infot ja kaasame noori organiseerimisse. Loodame igale matkale üha rohkem osalejaid saada ja läbi uute tegevuste iga matka erinevaks teha. Järgnevatel matkadel võtame eesmärgiks lisaks tutvumisele ka vaadata end kui ühist gruppi, mis võiks ka edaspidi koostööd teha, paneme plaane ka kirja ja jagame neid kogukondades.

Korraldajatelt
Noorte volikogule ja ka pisematele juhtidele on matkade organiseerimine olnud siiani huvitav kogemus mis on suureks rõõmuks toonud juurde palju uusi tutvusi lähiümbrusest. Viie valla aktivistid on olnud väga abivalmid ja meeldivad partnerid ning see on ka teinud korraldamise lõbusamaks ja lihtsamaks. 














Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar