kolmapäev, 20. september 2017

Ida-Virumaa poisid ikka jaksavad, tegevusi aina toimub

Projekti nimi ja asukoht
«Virumaa noorsootöö arendamine», Tammiku alevik, Ida-Virumaa.
Kuidas on projektitegevused siiani läinud
Projekt algas augusti kuu keskel, ning kohe pärast raha saamist tellisime mõõgad ja muud asjad ajaloolise vehklemise treeningute läbiviimiseks. Veel ka tellisime vibud ja lauamängud. Kuna mõõgade ja vibude valmistamine võtab aega, siis need asjad saime ainult paar nädalat tagasi.
Sel ajal kui meie treeningvahendid olid valmimas, alustasime Virumaa Viikingute ruumide kujundamisega. Ostsime riided kardinate valmistamiseks ning joonistasime nendele lipu-kardinatele erinevad ajaloolised sümbolid, mis on seotud meie klubi tegevusega. 
Augusti lõpus ka alustasime teavituskampaania ettevalmistamist. Narva bastionides filmisime promovideot ning septembri algusel oleme kutsunud ajakirjaniku (maakondik ajaleht Infopress) meie klubi külastada - artikkel on juba avaldatud nii paberkendjal kui ka internetis. Samal ajal alustasime ka oma teavituskampaaniat internetis - põhiliselt kohalikkes rühmades Facebookis ning vk.com sotsiaalvõrgustikus.
Mis on eriti hästi õnnestunud
Eriti hästi meil on tekkinud kardinate valmistamise protsess. Meil on paar inimest kes oskavad ilusti joonistada ning nad valmisid vajalikud trafarettid. Kuna kardinatele peab panna kolm värvikihti igal poolel sis see võtaks ühel inimesel päris palju aega. Leppisime et paari nädala jooksul iga meie osaleja tuleks klubisse et joonistada jargmist kihi. Nii olime tehtud sellist tööd.
Veel ka hästi toimunud meie vibulaskmise ettevalmistamistreeningud, olime valmistanud ohutuse reeglid uustulnukatele noortele. Meie aktiivne osaleja, Anna, on mitu aastat tegelenud vibulaskmisega - tema on tehtud olulist tööd nende reeglite valmistamisel.
Olime ka filminud võimalikult kõrge kvaliteediga promovideot Narvas ning korraldasime head teavituskampaaniat kohalikes meedias ning sotsiaalvõrgustikutes.
15. augustil toimunud projektijuhatajate ning klubi koordinaatorite kohtumine kus ka ettevalmistasime vahearuanne ning plaanisime tulevased üritused.
Millised probleemid või murekohad on tekkinud
Meie suurim mure on selles et lauamängud mis olime tellinud ei ole veel tulnud kohale, sest et paar nendest mängest pole veel tulnud Eestisse, ning see firma, kus tellisime need mänge, saab neid kätte ainult septembri lõpus. Aga loodame et selline situatsioon lahendatakse edukalt meile jaoks. Valisime sellist firmat sest et hinnapakkumine oli madalaim, ka mõned mängud kahjuks ei saa lihtsalt kaupluses ostma.
Veel mingi probleeme projekti teostamisel me ei näe.
Mida on juba tehtud ja mida tehakse järgmiste sammudena
Läbiviinud tegevused:
20. augustiks
Tellisime lauamänge, treeningvahendid ning riided kardinate valmistamiseks.
26. august
Klubi ruumide koristamine, aknade pesemine, laoruumi korrastamine.
30.-31. august
Promovideo filmimine Narvas.
2.-9. september
Kardinate valmistamine, ajakirjanikuga kohtumine klubis.
9. september
Avalik mõõgavõistluse treening Jõhvi vallas lastele ja noortele.
15. september
Projekti tiimi ning klubi koordinaatorite kohtumine, vahearuandluse ettevalmistamine.

Tulevased üritused:
23. sept.
Huviringi avamine, uute võimalustega tutvumine kohalikkele lastele ja noortele.
28. sept.
Lauamängude õhtu Tammikus. Sügise lõpuni plaanime korraldada need üritused kolmapäeviti igal nädalal
30. sept.
Mõõgavõistluse treeningud igal teisel laupäeval.
7. okt.
Vibulaskmise treeningud igal esimesel laupäeval.
Kohtla-Järve noortekeskus on pakkunud meile koostöövõimalust - koos korraldada lauamängudega keelekohvikut (et vene noored saaksid lisavõimalust õppida eesti keelt). Järgmisel nädalal sõidame Kohtla-Järvesse et kohtuda noortekeskuse töötajatega.
Mida olete siiani projekti läbi viies õppinud
Ajakirjanikutega suhtlemine.
Meie koordinaatorid on jutustanud meile kuidas töötab ajakirjandus ning kuidas on õigesti ajakirjanikutega suhelda et saaks üleanda õige informatsiooni ajalehte lugejatele.
Ürituste ja ressurside planeerimine
Kui üritus on eelnevalt planeeritud, sõltumatu sellest kui suur see on, tulemus saab parem ning iseendale see tulemus meeldib rohkem.
Projekti aruanne kirjutamine
Keegi meie projekti tiimist pole enne kirjutanud projektiaruandlusega seotud tekste.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar