esmaspäev, 16. oktoober 2017

Kas pinksilaud jõuab õigel ajal kohale?

Projekti peaeesmärgiks on paigaldada Vastemõisa rahvamaja juurde betoonist lauatenniselaud.
            Olin juba enne projektilepingu sõlmimist Pinksikeskusega (http://www.pingpong.ee/), kohaga, kust laua tellida kavatsesin, kirjavahetuses olnud ja neile mitmeid küsimusi esitanud. Kuid kohe kui projektileping sai sõlmitud esitasin tellimuse betoonlauale. Esimeseks keerulisemaks kohaks oligi tellimuse esitamine, sest e-poe kaudu tellides ei olnud võimalik esitada kõiki andmeid, mida arvele vaja oleks olnud – seega otsustasingi jälle kirjutada ja küsida ja esitada tellimus e-maili teel. Arve saamise puhul tekitas minu jaoks segadust see, et mina olin tellija, arve eest tasuma pidi vald, mis aadressi ma arvele pean lisama jne. Õnneks oli mulle abiks inimene, kellel on projektidega rohkem kogemusi ning asi sai selgeks ja lahendatud.
            Teiseks murekohaks oli ja on siiani see, et laua tegemine võtab oodatust kauem aega. Öeldi, et võib minna 1-2 kuud. Laua tegemist lubati alustada kohe kui pool rahast on ülekantud. Läbirääkimiste tulemusel lubati siis laua tegemist kohe pärast tellimuse esitamist alustada. Esmalt pidi laud saama kuu ajaga valmis (septembri lõpuks), kuid praeguste andmetega öeldi, et läheb ikkagi kauem ja laud saab valmis oktoobri keskel. Nüüd tekitabki veidi pinget see, et äkki ei saa laud õigeks ajaks valmis ja paigaldatud.
            Esmalt oli projektis ainult betoonlaud, mänguvahendid ja laua transport, mis osutus väga kulukaks. Kuid hiljem selgus, et meid valmis aitama üks kohalik ettevõte, kelle kaudu saaksime oma transpordi odavamalt ja transpordist ülejääva raha eest saaksime osta rahvamajale ka siselauatenniselaua. Siselaua ja mänguvahendid peaksime saama Viljandist ning loodetavasti läheb nende hankimisega lihtsamini ja kiiremini.  Kuid kuna betoonlauda alles tehakse, siis on ka kõik muu lahtine ja peab varuma kannatust ja ootama.
            Kui ma mõtlen, et mida oleks võinud teisiti teha, siis tuleb mõttesse vaid see, et oleks pidanud rohkem eeltööd tegema. Projektieelne kirjavahetus Pinksikeskusega oleks võinud olla veel intensiivsem. Asja oleks pidanud rohkem uurima ja võib-olla oleks olnud võimalik tellimus veel varem esitada ning praegu ajanappuse muret ei oleks.
            Kuigi hetkel on tunne, et projekt seisab, sest silmaga nähtavaid tulemusi veel ei ole, ja ootamine väsitab, arvan, et tegelikult on projekt hästi läinud ja ehk saame ikka kõik asjad õigeks ajaks valmis.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar