esmaspäev, 16. oktoober 2017

Kui idee on lahe, siis andke tuld!

Projekt: Noortekino „Aadu“ Voka Avatud Noortekeskusesse
Projekti periood:  mai 2017 - september 2017

Noortekino Aadu korraldusmeeskonda kuulusid: Kristina Gukk,  Teet Andreas Salvan, Priit Teelahk, Erki Luik, Maria-Helene Sternhof.

Rahaline finantseering: Nopi Üles projektifond
Ruumid: Voka Avatud Noortekeskus
Euroalused: Jõhvi Stokker ja AutoEkspert

Oleme käesoleva projektiga jõudnud lõpusirgele - Noortekino Aadu on kõikidele noortele igapäevaseks kasutuseks avatud. 8. septembril toimus avapidu, kuhu tuli kohale märkimisväärselt palju huvilisi - meid külastas 37 noort.. Esmalt toimus kinoõhtu, mis oli suunatud 7 - 12 aastastele noortele ning see järel kohtusime 13 ja vanemate noortega, kellele tutvustasime meie projekti eesmärke, toetajaid ning kinoruumi reegleid. Sellele järgnes ühine filmi vaatamine - külalistele pakkusime popkorni ning kooki. Noorte tagasiside ainuüksi meie avapeole oli positiivne - toodi välja kõik mugavused, mis kino juures olulised. Enne ametliku avapidu on noortekino Aadu leidnud kasutust ka mitmetele koosolekutele.

Mis õnnestus meil hästi? Meie projekt tekitab eakaaslastes häid emotsioone ning on juba täna toonud noortekeskusele ja meie pisikesele kogukonnale lisaväärtust (näiteks toimus meie piirkonna Õpilasmaleva filmide esilinastus just meie loodud noortekinos ning ruumi on kasutanud ka noorte suvine tantsulaager enda loodud videoklippide vaatamiseks ja analüüsimiseks).  Meeskonna ühine seisukoht on, et me kõik saime kogeda midagi uut: projekti kirjutamine, ajaplaneerimine, käsitöö, kokkulepete sõlmimine, teineteisega arvestama. Oli olukordi, mis panid proovile nii meie meeskonnatöö, kui pingetaluvuse, kuid ühiselt ületasime kõik raskused.. Täna, vaadates tagasi, kinnitame meeskonnaga, et oleme enda üle uhked, oleme jätnud endast märgi Toila valla noorsootöösse.

Meie meeskonna südamesoov on, et ka teised noored saaksid meie projektist innustust ning teeksid midagi oma algatuslikult ära. Olgu selleks noortele suunatud sündmus või mõni muu projekt. Tuleb olla julge ning mõelda kastist välja. Kui Teil on mõni lahe idee, mis vajaks teostust, siis andke tuld!


Kristina Gukk

Projekt „Aadu“ noortekino meeskonna nimel

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar