esmaspäev, 16. oktoober 2017

Nursi noorte unistus piljardilauast on täidetud

Projekti viidi ellu 7.märts-23.september 2017.
Korraldajateks olid Mirko Pruus, Tauri Samodelkin ja Ronaldo Mahlapuu.
Piljardit käivad mängimas väga paljud. Isegi vanem generatsioon kes noortekeskusesse väga ei satu, hakkasid peale piljardilauda seda tihedamini külastama.
Piljardi turniirist võtsid osa 16 inimest. Ei tahtnud väga suureks turniiri ajada, ning seetõttu tegime selle oma küla vahel. Oleks olnud ebaaus kui valla elanikud oleks osalenud kuna mõnes kohas on juba piljardi laud tükk aega olemas olnud.
Projekti algus läks enamvähem sujuvalt. Laua otsimine oli küll natuke keeruline, kuid sellega saime lõpuks hakkama. Järgnes mängu lõbu, kus kõik said harjutamas käia. See etapp tõi väga palju mängijaid noortekeskusesse ning noored eemaldusid arvutist et omavahel võistelda piljardis. Kuna
piljardit sai korraga mängida kaks inimest, hakati tihedamini mängima ka lauatennist mis asus piljardi laua kõrval. Kuid siis tuli noortekeskuse suvevaheaeg ning selletõttu lükkus edasi ka meie projekti lõpptähtaeg. Kui noortekeskusel puhkus lõppes, kuulutasime välja ka piljardi turniiri.
Noored kui ka vanemad said kuuaega harjutada enne võistlusi. Võistlused sujusid kiiremini kui algul arvasime kuna oli näha,et liiga vähe on veel mängitud, st. piljardit ei õpi ära kolme kuuga.
Kogu protsessi vältel õppisime, et tuleb teha rohkem eeltööd, nii projekti ellu viimisel kui ka võistluste korraldamisel, ning rohkem aega varuda.
Hästi õnnestus meil laud kätte saada, kui olime leidnud sobiva laua toodi see kiirelt kohale ning kuna laud oli väga raske, tulid noored isegi töölt ära appi lauda üles vedama.
Järgmistele Nopi üles projekti taotlejatele soovitan kindlasti sellist võimalust ära kasutada kuna väga keerulist siin midagi pole ning küsimuste tekkimisel saab alati kiirelt vastused.
Meie projekti eelarveks oli 1100 eurot. Selle sai täpselt nii ära jaotatud nagu alguses plaanis oli. Oleks pidanud arvestama ka lisa kiide ning vahendite ostmisega, kuna palju erinevaid noori käib mängimas ning ikka läheb kiisid katki. Õnneks said lisa kiid ostetud noortekeskuse rahadega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar