esmaspäev, 18. detsember 2017

Kes veel Helme põgenemistuba külastanud ei ole - tehke seda kindlasti!

Projekti „Helme põgenemistuba“  Helme alevikus
Periood 24.08.2017-30.10.2017
Korraldajate arv: 5, osalejate arv 5. Korraldajateks oli 2 noort Tõrvast ning 3 noort Valgast vanuses 17 kuni 25. Lisaks osales projekti tegevustes veel teisi kohalikke noori vanuses 19 kuni 24. Peaaegu kõik noored on kas õpilased või tudengid, paar noort töötavad.
Partneriks oli Helme Vallavalitsus, kes toetas meid ruumidega.
Projekti tegevuseks oli Helme alevikus põgenemismaja loomine, mis hõlmas ruumide loomist, sisustamist, mõistatuste tegemist, mööbli paigaldamist, kujundamist jne. Tegevused toimusid peamiselt 5 noorega, kes oma vabast ajast suve lõpus, kooli- ja tööpäevadel, puhkepäevadel ja koolivaheajal oma aega panustasid. Meeskond töötas üheselt ning eraldi ei olnud ära jaotatud rolle – kõik tegid kõike.
Hästi õnnestus see, et me peaaegu täitsime kõik oma algsed plaanid ning ei jätnud midagi suurt ära, eks väiksed muudatused on ikka, aga üldjoontes on ära tehtud väga väga suur töö. Peamine probleem oli meeskonnaliikmetel sobiva aja leidmine töö tegemise jaoks. Suvel oli see lihtsam, aga kooliajal enam mitte. Projekti alguses olev NEET noor leidis samuti vahepeal töökoha, mis temalt  suurema osa energiast ära võttis.
Peamiselt oleme läbi projekti õppinud seda, et millegi suure ja hea saavutamiseks on vaja järjepidevust, sihikindlust ja kohusetunnet. Palju lihtsam on reede õhtul pidutseda, kui tööd teha.
Külastanud on meid praeguseks 5 erinevat gruppi, kellele põgenemistuba on väga meeldinud! Oleme saanud tagasisidet ja muudatusettepanekuid, kuid üldjoontes ollakse rahul ja kiidetakse!

Järgmistele taotlejatele soovitused, et tuleb mõelda läbi, kas reaalselt tegevustega valmis jõuab, eriti, kui on suuremahuline ettevõtmine.
Projektis osales 10 noort, kasusaajaid on hetkel ainult 6, kuna tulemusi ei ole veel jõudnud suuremale hulgale avalikuks teha.

-          Kuidas on projektitegevused siiani läinud?
Projektitegevused läksid projekti alguses edukamalt ja kiiremini kui hetkel. Suvel oli noortel rohkem aega ja energiat, saime tegevuse teha peaaegu iga päev. Septembris oleme pidanud kasutama väheseid nädalavahetusi ning lootma, et siis kõigile sobib. Mõnel korral oleme leidnud aega ka nädala sees õhtuti.
Üldiselt läheb tegevustega hästi, veidi oleme graafikust maas, aga oleme väga palju ära teinud ja lõpp juba paistab.
-          Mis on eriti hästi õnnestunud?
Hästi on läinud see, et oleme paar liiget endale juurde saanud, kes on olnud nõus tegevutesse ja projekti panustama. Lisaks oleme ära teinud juba väga suure töö, mis noortel silma särama paneb ja mille üle uhkust tunneme.
-          Millised probleemid või murekohad on tekkinud?
Peamine murekoht on aja puudus. Noored käivad kas koolis või tööl ning nädala sees millegi tegemine suure seltskonnaga võimalik kahjuks ei ole. Nädalavahetusel ei pruugi ka alati energiat jaguda, kuna noored tahavad raskes kooli- või töönädalast puhata.
-          Mida on juba tehtud ja mida tehakse järgmiste sammudena?
Teinud oleme ära suurema osa ettevalmistavatest tegevustest ja ruumide sisustamisest. Vaja on teha veel pisemad ja keerulisemad asjad.
-          Mida olete siiani projekti läbi viies õppinud?

Õppinud oleme seda, et tark on asju mitte edasi lükata, vaid teha ära võimalikult kiiresti ja korralikult. Lisaks, et meeskonna motiveerimiseks ja järjepidevuse hoidmiseks on vaja vaeva näha.











Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar