teisipäev, 2. jaanuar 2018

Matkadest võib saada suvine traditsioon :)

Projekti nimi: Viie valla matk
Toimumisaeg: juuni-september 2017
Korraldajad: Rõuge PK 1.klassi õpilased koos Rõuge Noortevolikoguga
Partnerid: Rõuge, Haanja, Mõniste, Varstu, Misso noortekeskused ja koolid

Tegevused ja projekti kulg

Idee autoriteks olid Rõuge Põhikooli esimese klassi õpilased. Nemad aga omapäi projekti juhtimisega päris toime poleks tulnud ning appi tulid lapsevanem Triinu Grossmann ja Rõuge Noortevolikogu.
  Koos pandi paika plaan ja arutleti, kuidas ja kuna täpsemalt projekti ellu viia. Projekti ideeks oli külastada ühiselt Rõuge vallaks liituvate valdade noortega kõikide valdade põnevamaid paiku ning õppida uut suurt koduvalda ja selle noori tundma, arendada omavahelist suhtlust ning panna alus tulevasele koostööle.

  Noorematele korraldajatele jäi ülesandeks mõelda matkadele tutvumise ja muidu lõbusaid mänge. Vanemate korraldajate ülesandeks jäi tegeleda eelarve, aruandluse, transpordi organiseerimise, suhtlemise ja reklaami ning toitlustusega. Suheldi omavahel Facebooki grupivestluse vahendusel. Koostöö niiviisi sujus- kõik, kes miskit teha soovisid, seda ka said. Seega kogemuse sai igaüks.
  Matkadele tuli kokku palju noori, isegi oodatust rohkem- keskmiselt 20-30, ka noorsootöötajaid. Rohkem osalust oli Haanja ja Rõuge vallast, kuid seal elab ka rohkem noori kui näiteks Missost, kust matkadel osales kõige vähem inimesi.

  Tore oli see, et lapsed ja noored leidsid ka uusi tutvusi ja sõpru ning said veidi tutvustada oma kodukohta. Kindlasti on nüüd palju parem ülevaade sellest, millega erinevate paikade noored tegelevad ja kes nad on. Ka oli mõnus värskes õhus aga veeta ning loodust nautida.

  Usume, et projekt täitis tublisti oma eesmärgi. Ka uue valla ühinenud noortevolikogu tõi esimesel kohtumisel matkateema välja. Suure tõenäosusega saab matkadest ka tore suvine traditsioon, sest paljudele osalejatele väga meeldis. Kindlasti aitaks see ka hoida sidemeid ning vallas on veel palju avastamata kohti.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar