esmaspäev, 26. veebruar 2018

Muhu heli on nüüd hea :)

Helitehnika töötuba toimus 18. jaanuaril Muhu Noortekeskuses.
Kui vahearuande ajaks ei olnud helitehnika veel kohale jõudnud, siis 18. jaanuariks oli (enamus) helitehnikast kohal. Projekti raames soetasime suundmikrofoni ja kaameramikrofoni, tuulekaitse, XLR- juhtme ja poomi suundmikrofoni jaoks, helisalvestaja, kõrvaklapid ja muid väiksemaid lisatarvikuid.
Meie ideeks oli hankida Muhu noortekeskusele kvaliteetset helitehnikat ja viia läbi selle kasutamise töötuba. 2015. aastal valmis uus noortekeskus ning tänu sellele saime me kvaliteetset videotehnikat. Lühifilmide kvaliteet paranes seetõttu märgatavalt, kuid üks asi jäi igal korral kõrva kriipima – heli. Hea helitehnika puudumise tõttu jäi alati väljas filmides sisse kole sahin, või tugevama tuule korral oli osa helist üldse mittekasutatav. Siis tuligi meil mõte pöörduda oma projektiga “Nopi Üles” poole.
Projekti korraldajad: Ivar Äkke, Raimo Kaubi, Miko Pärn.
Töötoast võttis osa 13 noort.
Projekti partnerid: Muhu Vald, Muhu Noortekeskus
Töötoa esimeses pooles tutvustas Raimo Kaubi meile helitehnikat ja kuidas seda kasutada. Töötoa teises pooles valmis esimene episood Muhu noorte uudistest, kasutades sedasama helitehnikat ja saadud teadmisi.

Projekti käigus õppisime kasutama helitehnikat. Lisaks sellele saime juurde ka tiimitöö kogemusi. Algul ei saanud me helitehnikat tööle, ent pool tunnikest katsetamist hiljem saime me asjaga hakkama ja võisime video salvestamisega pihta hakata. Intervjuude vaheklipid pidime üles võtma kaks korda, sest salvestasime heli liiga valjusti. Need apsakad olid aga heaks õppetunniks ning peale selle läks kõik edukalt ja meie video helikvaliteet oli varasematega võrreldes tunduvalt parem.

Kasu kogukonnale seisneb selles, et Muhu noored ning samuti ka teised Muhu elanikud saavad olla paremini kursis neid puudutavate uudiste ja sündmustega. Video tagasiside on olnud vägagi positiivne.

Soovitame järgmistele projekti kirjutajatele seda, et kui tekib idee, siis asu selle kallal kohe tegutsema, mitte ära jää ootama. Tegevuste planeerimiseks soovitame jätta ka piisavalt varuaega erinevate ootamatuste jaoks.

Projektist kasusaajad: Muhu Noortekeskus, Muhu Põhikool, Muhu kogukond – eriti noored, Muhu Vald.


Suur tänu kõikidele osalejatele ja Nopi Üles projektifondile.

Esimene saade: https://youtu.be/jxritaqZUDE

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar