reede, 6. aprill 2018

Sillamäel on noortel oma saade

Meie projekti „Saade?Teeme ära!“ tegevus toimub Sillamäe Avatud Noortekeskuse ESN baasil (Sillamäe, Kalda 14), kus asub meie stuudio.
Oma tegevust me alustasime veebruaris, pärast seda, kui õnnestus soetada kõik vajalikud seadmed. Alustasime sellest, et kutsusime noortekeskusse spetsialisti, kes aitas seadmete häälestusega. Tema korraldas meie jaoks meistriklassi, kus põhjalikult seletas ja näitas uue kaamera tööpõhimõtteid.

Pärast seda juba ESN TV liider Anton Kirillov edastas infot teistele, eraldi tähelepanu me pöörasime sellele, kuidas õigesti organiseerida otseülekannete osutamist. Praegu see on väga populaarne tegevus noorte seas. Üheks tähtsamaks uudisväärtuse kriteeriumiks on selle värskus ehk just nüüd ja praegu või vähemalt täna toimumine. Online meedia on kõige kiirem päevasündmuste edastaja, seda me õpimegi kasutama, et kaasata rohkem vaatajaid.

Selle projekti raames meil oli veel korraldatud kohtumine teemal “Kuidas kasutada fototehnikat?” nendele, kes on rohkem huvitatud sellest valdkonnast. See koolitus andis nii teoreetilist õpet kui ka võimalust saadud teadmised ise praktikas järele proovida. Omandatud oskused tagavad eeskujulikud fotod ka rasketes valgusoludes aastaajast hoolimata, mis on eriti tähtis meie reportaažide jaoks.
Meie meeskonnal juba õnnestus teha mitu reportaaže erinevatest üritustest.

Praegu Anton ja Aleksandr (ESN TV aktiivsemad noored) läbivad praktikat Portugalis IVKHK projekti raames. Nende tulekuga kavatseme teha saateid juba oma stuudios. Nagu meil plaanis oli – tahame kutsuda külla huvitavaid inimesi.

Meie väike võit on Ida-Virumaa Kirde regioonis täiendavate noorsootöö teenuste elluviimise programmi raames tegevuse “Tunnustusürituse“ filmimine. Seal me tegime nii otseülekannet, kui ka foto- ja videoreportaaži. Ettevalmistus võttis, kindlasti, aega, kuid ESN TV näitas hea meeskonna töö, mida ürituse korraldaja ka heaks kiitis. Siit on võimalik otseülekandega tutvuda:

Samas hea on see, et meie stuudio populaarsus kasvab. Tulid juba mõned uued inimesed ning paljud on huvitatud. Ootamatult meil tekkis väike paus seoses sellega, et peamised ESN TV tegijad pidid sõitma Portugalisse. Loodame, et see ei tekita probleemi, kevadel ja suvel on rohkem võimalusi oma tegevuste jätkamiseks.

Kõige tähtsam oskus, mida me projekti läbi viies saime – on meeskonnatöö. Saame nüüd väga hästi aru, et kui on üks lüli ei tööta – ei tööta mitte midagi. Kindlasti saime erinevad oskused ja teadmised multimeedia valdkonnas. Meie juhid ja õpetajad on suureks toeks selles osas. Mõnikord õppisime oma vigadest nt. oli olukord, kus otseülekandega tekkis probleem – kadus heli, kuid see on ka kogemus. Arendame ka oma kontakti- ja suhtlemisoskusi , õpime kujundama oma sõnumit ning valmistume kohtumiseks erinevate inimestega. Selgus, et planeerimise oskus on sama tähtis, kui ka meeskonnatöö. Kehv planeerimisoskus ning detailidega mittearvestamine ei too meie tegevusele edu.


Soovime rohkem koolitusi multimeedia valdkonna spetsialistidelt, otsime juba selliseid inimesi, keda võib paluda oma kogemusi jagama. Meie jaoks on tähtsad just praktilised kogemused ja nipid.

Lähemalt võib ESN TV tegevustega projekti raames tutvuda meie blogist:








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar