reede, 6. aprill 2018

Noored õpivad vastutama


Projekti „Mängutuba“ tegevus toimub Sillamäe Avatud Noortekeskuses ESN (Kalda 14, Sillamäe).
Tänase hetkega mängutuba Sillamäe Avatud Noortekeskuse baasil on juba tehtud, kõik vajalikud asjad on juba soetatud ning kokku pandud, reklaam on tehtud. Mängutuba on avatud kõikidele külastajatele igal teisipäeval ja neljapäeval kella 16:00st 18:00ni aega veetmiseks, suhtlemiseks ning mängimiseks. Reedeti mängutoas toimuvad üritused: lauamängude turniirid, X-boxi võistlused, filme vaatamise õhtud.

Huvi meie tegevuse vastu on suur: külas käivad nii noortekeskuse baasil huviringide osalejad, kui ka uued inimesed. Eriti hästi õnnestus reklaami levitamine. Noori kohale tulnud nii palju, et pidime isegi reeglid välja mõtlema.

Peamised probleemid praegu meie mängutoas on korra tagamine ja vaatleja välja valimine. Otsustasime, et projektimeeskond teeb seda ise järgemööda. Tegelikult selgus, et mõnedel meist selline võimalus puudub (kooli või huvitegevuse tõttu). Korra hoidmisega aitavad noorsootöötajad. Õpime ka ise vastutama, meil on juba väike kogemus.

Edasi plaanis on teha reklaami linna koolides enne suve algust. Tahame jutustada mängutoavõimalustest ja pakkuda erinevaid üritusi. Samuti meil oli soov kutsuda külla Vaivara valla ja teiste kohalike külade noori, et midagi koos ette võtta ja seda mugavas keskkonnas. Me juba vestlesime Sinimäe noortega ja teame, et nad on väga huvitatud sellest tegevuses. Meiega võttis ka ühendust Sillamäe Noortenõukogu esindaja, kes pakkus teha koos Eurovisiooni vaatamise õhtu 12. mail. Loodame, et õnnestub kõike seda korraldada.

Saame nüüd väga hästi aru, et projektijuhtimine on tõsine töö, millega peab tegelema ja palju sõltub just meist. Õpime teine teisega suhtlema, kokku leppeid tegema ja koos töötama. Kindlasti, tark aja planeerimine ja motivatsioon on ka tähtsad. Kõige keerulisem meie jaoks on ikkagi töö inimestega – pead olema kannatlik, viisakas ja sõbralik.
Hetkel lisatuge vaja pole, saame kõigega hakkama noorsootöötajate abiga.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar