neljapäev, 26. aprill 2018

Omaalgatused kinnitavad, et igaüks on kogukonnale vajalik!


Rannu jõusaal asub Rannu noortekeskuses. Siiani oleme ühiselt koostanud eelarved ning arutanud ühiselt koostööd tehes missugust jõusaali varustust me soovime. Koostöö on sujunud edukalt kuna väga väikese ajaga oleme saanud renoveerida jõusaali ruumi, soetada jõusaali varustust ning koristustarbeid. Oleme saanud jõusaali tarbeks palju nõuandeid ja nippe edukamaks jõusaali toimimiseks. Eriti hästi õnnestus meil saada kokku 200 like´i, mis andis motivatsiooni edasi tegutsemiseks. Kuna me teadsime millist jõusaali me soovime, siis trenazööride ning treeningvahendite valimine sujus ladusalt. Kõige rohkem raskusi on valmistanud pikemat aega nõudvate toimingute tegemine, näiteks ruumi seinte värvimine ning ruumi renoveerimise eeltöö, kuna tegevus vajab fokusseerimist ja püsivust. Kindlasti on olnud meie ühine projekti koostöö vägagi humoorikas ja on olnud lõbus. Projekti tehes on meil õnnestunud kaasata asjakohalikke ja teadlikke inimesi paigaldamaks valgusteid ja keskkütte radiaatorit. 

Hetkeks on tänase seisuga, 25.04.2018,  renoveeritud jõusaali ruum, paigaldatud radiaator ja valgusuts ning ruum on saanud täiesti uue kuue. Peale selle on meil soetatud jõusaali varustusest: sõudeergomeeter, hantlid, tõstepink, hüppenöörid, ellektiline trenazöör, lõuatõmbe kang, puusa-ning kõhulihaste treening keerutaja. Peale selle on meil ostetud: puhatusvahendid, prügikast, prügikotid.
Kõige enam oleme mõistnud, et koostöö on oluline ja projekti kaasatud inimeste oskused ja pühendumus. Projekti läbiviimine põhineb üksteise usaldusel. Väga suurt tähtsust omab projekti juht ning tema motiveeriv olek ja kaasamisoskus.

 Lisatuge vajaksime materiaalse poole pealt, mis aitaks meil jõusaali rohkemate trenazööridega varustada. Kasulik lisatugi oleks ka treenerilt, kes aitaks meie kogukonnal jõusaali kõige paremal viisil sportimiseks kasutada. Lisatoeks võiks olla ka kogukonna liikmete poolt, kes võiksid jõusaali korrashoidmisel ning edaspidisel haldamisel abiks olla. Projekti juht Siim on valmis kaasama usaldusväärseid inimesi kogukonnast jõusaali haldamise abistamisel.

Leidsime üksteise ning iseenda kohta isikuomadusi, mis aitavad projekti ettevütmisele ja läbiviimisele kaasa:
Silver avastas, et on hea tuju üleval hoidmisel ning positiivsel, humoorika loomusel. Ta on ka kannatlik ning hea pühenduvuse oskusega.
Siim avastas, et on usaldusväärne, püsiva loomusega, heade juhi omadustega, „ kuldsete kätega mees“.
Ken-Marti on hea uute asjade, ettevõtmiste algatamisel.
Noored leidsid Gretes omadusi, et koostööd teha: koostöövalmis, lihtne suhelda, hea huumorimeelega, usaldusväärne.
                       Projekti läbi viimise plussid ja miinused
Meeldis
Ei meeldinud
Mida projekt edasi liikus, seda rohkem tuli tahet juurde projekti edasi teha
Osad projekti liikmed olid püsimatud, polnud motiveeritud ning vedasid alt
Pika protsessi juures püsivuse hoidmine

Plakati tegemine

Toodete valimine

Koostöö nendega, kes soovisid projekti teha

Avastasime projektis osalejate erinevaid külgi, milles keegi on hea

Projekti läbiviimine andis tunde, et oleme kasulikud

Koostöös sai nalja ja oli lõbus


Järgmised sammud:
1.     Toodete ostmine ning teostmine: Kõlar, tõstekang koos raskustega, peegel, meelespea tahvel, trenazööride kokku panek, ruloo ja kohtvalgustite paigaldus, pesemisruumi ja jõusaali koristis, kõhulihaste pink, esmaabikarp,

2. Jõusaali ruumi haldamise reeglid ning kokkulepped, kuidas edaspidi toimida. Tööülesannete/kohustuste jagamine.

3.  Avamisürituse korraldamine ( kuupäev, ürituse sisu, treeneri külastus, puuviljad/smuutid ning reklaamimine).

4.     Võimalikkude ettevõtmiste ning jõusaaliga seonduvate ürituste/tegevuste nimistu koostamine.

5.     Iga trenazööri kasutusjuhend ning ettevaatuse märgistuse tähistamine.

6.     Jõusaali FB lehe avamine ning haldamise kokkulepped.

Siim, Silver, Grete ja Ken-Marti.











Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar