kolmapäev, 27. juuni 2018

Elus peab tegema seda, mis tõesti meeldib

Projekti nimi oli Inspiratsiooniõhtud.

Projekti toimumise perioodiks oli 09.01.2018 - 30.05.2018.
Korraldajateks olid Kaisa Hanko ja Elizaneth Saks, kes kaasasid enda korraldustiimi lisaks kolm tüdrukut Kätlin Ilves, Kertu Blank ja Kärt Kruusa. Nõu ja jõuga oli abis korraldamisel ka Nõo noorsootöötaja Egle Hänilane.
Meil oli ka päris mitmeid partnereid, nagu näiteks Nõo Vald, Nõo Muusikakool, Nõo Noortekeskus, Tartu Seikluspark, Albrereisid OÜ.

Esimene Inspiratsiooniõhtu toimus 24.märtsil Nõo Muusikakoolis, kus inspiratsiooni tuli jagama Eesti Laulul tuntust kogunud Vajè. Vajé on uus elektroonilise muusika bänd, mis koosneb kahest liikmest - laulja Stefan Airapetjanist ja DJ/produtsent Hans Noormetsast.
Korraldustiimiga leppisime kokku, et 24.märtsi hommikul kell 10 saame kõik noortekeskuses kokku ja hakkame valmistama snäkilauda. Kella 11 ajal helistas Kertu Vajé´le, et küsida, mis kella ajal nad umbes jõuavad ning selgus, et nad jõuavad tunnike hiljem kui olime välja reklaaminud. Tekkis kerge paanika, aga see läks üle ning valmistasime snäkke edasi ning kella 12ks läksime Nõo Muusikakooli ettevalmistusi tegema. Kell 15 jõudsid Stefan ja Hans kohale ning alustasime oma üritusega. Kokku oli osalejaid 64, mis oli meie jaoks üllatuslikult suur arv, aga olime ülimalt rõõmsad selle üle, et nii palju inimesi meie üritusele jõudis.
Vajé pani osalejatele südamele, et elus peab tegema just seda, mis meile tõesti meeldib ja mitte pühendada oma aega tegevustele, mille tegemisel me mitte mingit rõõmu ei tunne. Samuti rääkisid noormehed, et oma tervise arvelt ei tohiks midagi teha, sest tervis on kõigile inimestele kõige olulisem ning kindlasti peab piisavalt vett jooma ning samuti leidma aega end korralikult välja puhata. Vajé inspireeris Nõo noori kõige enam oma hea ning sooja energiaga, mida nad endale ei hoidnud ning jagasid seda ka publikule kallistuste näol. Lisaks sellele jagasid nad oma kogemusi Eesti Laulul. Rääkisid ka üsna avameelselt oma töötamisrütmist ning muusika loomisest. Välja ei jäänud ka muusika ning klaveri saatel kohapeal väljamõeldud väike laulujupike, mis pani ka kõige pisemad laginal naerma ning suuremate suud muigama.

Teine Inspiratsiooniõhtu toimus 18.mai Nõo Noortekeskuses, kus sellel korral jagasid inspiratsiooni Nõo noored ise. Kõigepealt rääkisid Elizaneth Saks ja Kätlin Ilves kuidas sai alguse Nõo Noorteaktiiv ning kuhu sellega on tänaseks päevaks jõutud. Peale seda rääkisid Kaisa Hanko, Kertu Blank, Kärt Kruusa ja Kalli Kolberg oma nortevahetuse kogemusest Rumeenias ja innustasid ka kõiki osalejaid kindlasti noortevahetustest osa võtma. Koos vaadati põnevaid pilte ja videosid, mida Kaisa oli Rumeenias oldud aja jooksul teinud. Osalejaid oli sel korral 26. Korraldajate arvates oli see väga paras inimeste arv, sest tekkis mõnus vestlusring kõigi vahel ning ka kohale tulnud noored jagasid enda erinevaid noortevahetuste kogemusi. Peale jutustamise osa pakuti kohale tulnud inimestele süüa. Peale seda suunduti Nõo järve äärde, kus grilliti koos vahukomme.

Kolmas ning ühtlasi ka viimane Inspiratsiooniõhtu toimus 28.mai Tartu Seikluspargis. Inspiratsiooni jagas meiega Ragnar Kekkonen. Tema rääkis enda loo, kuidas ta on oma elus jõudnud nii kaugele nagu ta praegu on. Pisemad osalejad võibolla ei saanud tema jutu point´ile päris täpselt pihta, aga meil oli seal ka palju 9.klassi õpilasi, keda kindlasti Ragnari lugu inspireeris. Kui Ragnar lõpetas oma inspireeriva loo said kõik soovijad minna turnima Tartu Seiklusparki. Kokku sai teha 4 rada pluss pika 300meetrise õhusõidu. Oli neid kes juba peale esimest rada arvasid, et neile nüüd aitab aga oli ka neid kes nautisid kõiki  nelja rada ning tegid ka pika õhusõidu ära. Peale ronimist pakkusime osalema tulnud noortele pitsat.

Kogemusi saime mitmesuguseid. Kõige põhilisem on siiski üleüldine sündmuse korraldamine. See võib tunduda küll väga lihtne tegevus aga tegelikult võtab see tohutult aega ning kõik on vaja detailideni läbi mõelda. Lisaks võib kogemuse alla lugeda ka erinevate inimestega koostöö tegemist, kuna seda tuli meil ka palju ette.

Isiklikult arvame, et kogukonna noored on nüüd rohkem inspireeritud ning lisaks oli neil võimalus osa võtta kolmest sündmusest, mille sarnaseid pole kogukonnas varem korraldatud.













Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar