kolmapäev, 20. juuni 2018

Esimene omaalgatus viis ka õpilasesindusse :)


Projekti nimi: Erirahvustest noorte konfliktid

Projekti toimumise periood: 24.01.2018-30.05.2018

Korraldajad: Kärol Kirsipuu, Kaili Jagant, Karmen Sarap

Partnerid: Kunda Hariduselts, Kunda Ühisgümnaasium.
Osalejate arv: Koolitustest võtsid osa 66 noort ning 36 täiskasvanut. Noorteõhtul osales 46 noort. Kokku oli kasusaajaid 148 inimest. 

Tegevust ja toimunu kirjeldus:
28. märtsil toimus koolis projektipäev, mille üheks töötoa teemaks oli erirahvustest noorte konfliktid, mida juhtis tuntud eripedagoog ja koolitaja Pille Kriisa. Koolitusel osalenud olid aktiivsed ja rääkisid teema kohaselt kaasa.
4. aprillil toimus koolis avalik koolitus kogukonnale, kuhu kutsusime ka õpetajad ja lapsevanemad. Koolitusel rääkis koolitaja, kuidas ära tunda noorte käitumises nende tegelikke soove ja vajadusi ning kuidas erinevates situatsioonides vastavalt käituda.

11. mail toimus Kunda klubis noorteõhtu, mille jaoks ostsime märgimasina ja ürituse nimeks sai  „Sind on märgitud ja märgatud“ Diskole sissepääsuks oli tingimus kanda isetehtud, positiivse sõnumiga märki. Inspiratsiooni märgi tegemiseks, said noored hea tuju loosungitelt, mis olid kõikjale seintele pandud. Muusikat lasid kaks DJ´d. Diskol tegime ka ühe mängu, kust võtsid osa peaaegu kõik kohaletulnud.

Ülevaade saadud kogemustest: Oleme õppinud rohkem teistega suhtlema, ajakava koostama. Olen tänu projekti juhtimisele muutunud enesekindlamaks. Tänu oma aktiivsele tegutsemisele valiti mind ka õpilasesindusse.
Tänu kogukonnale suunatud koolitusele näevad täiskasvanud (eriti on tunda seda õpetajate seas), mis tunded ja soovid on tegelikult noorte erinevate käitumiste taga. Samuti on tunda, et see seltskond noori, kes osales ka noorteõhtul, saab omavahel paremini läbi ja suhtleb rohkem.

Ettepanekud järgmistele taotlejatele: Väga suurt rõhku tuleb panna ürituse korraldamisel reklaamimisele, et inimesi kohale meelitada. Meie puhul toimis väga hästi flaierite jagamine.










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar