reede, 15. juuni 2018

Noored pakuvad uusi ja huvitavaid tegevusi


Projekti nimi: Käed ja mõistus käivad käsikäes
Projekti toimumise periood: 01.02.2018-30.05.2018
Projekti idee tekkis mul ja ühel sõbral Nopi Üles projektikoolitusel. Idee tekkis probleemist, mis hetkel Kunda linnas on- noorte vandalism. Lõhutakse linna vara ja kakeldakse omavahel. Meie mõte oli noortele tekitada erinevaid huvitegevusi, et noorte aega sisustada. Valisime kaks väga erinevat huvitegevust- poks ja Rubiku-kuubiku lahendamine. Nende mõlema tegevuse juures on väga tähtis mõistuse ja käte arukas koostöö.

Huvialade tutvustamiseks korraldasime ühe päeva töötubadega. Korraldajate arv oli neli inimest, osalejate arv oli 16, kohal olid veel kolm koolitajat ja kaks esinejat, kaks kuubiku lahendamis koolitajat ning üks poksi juhendaja. Töötoad toimusid 27. aprillil.

Kuubiku koolitajad olid Alfred Saidlo ja Andreas Pung, mõlemad on Eesti rekordmeistrid. Poksi juhendaja oli Jakov Peterson, ta oli poksi treener ning nüüd käib kohtunikuna erinevatel meistrivõistlustel. Kuubiku lahendamise töötuba toimus Kunda Ühisgümnaasiumis, 16-st noorest õppis kuubiku lahendamise ära 4-6 noort ning ülejäänud said peaaegu kokku. Poksi töötoas said noored kuulata alguses loengut, kuidas õigesti treenida ennast poksikotiga ning peale seda said noored praktilist trenni teha.

Töötubade päev lõppes ühise koosviibimisega, kus esinejateks olid Emili & Alex.
Kõik läks enamasti hästi, ainuke probleem oli poksikoti kohale jõudmine, sest see ei jõudnud õigeks ajaks. Kuid lahendasime asja sellega, et laenasime töötubade päevaks vajalikud vahendid kohalikust spordiklubist. Praeguseks on Nopi Üles projekti rahadega soetatud poksikott ja kindad Kunda noortemajas olemas.

Eelarve pidas enamjaolt paika. Kuna saime Rubiku-kuubikud esialgsest plaanist soodsamalt, saime neid soetada rohkem kui planeerisime.

Läbi projekti õppisin paremini teiste inimestega meili teel suhtlema ning tänu töötubades osalemisele sain ka midagi nendes valdkondades uut teada. Tagasiside projektile oli ainult hea, kogukonnas on nüüd kindlasti noortel kaks huviala rohkem ning vähem aega, et teha linnas pahandusi.
Ettepanek järgmistele taotlejatele on teha kõike nii kiiresti kui võimalik. Suurt rõhku tuleb panna reklaamile, et noored saaksid kiiremini teada üritusest vms.

Kasusaajate arv töötubades oli 20, kuid igapäevaselt kasutavad kõik soovijad noortemajas poksikotti ning koolimaja Tegude Toas on õpilastele vahetundides lahendamiseks Rubiku-kuubikud. Sügisest hakkab toimuma ka Rubiku-kuubiku lahendamise ring, nii et kasusaajate hulk kasvab veelgi.  









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar