kolmapäev, 12. september 2018

Pildipäevik loob hea ettekujutuse, kui suure töö noored ära teevad..


Projekti nimi: Kokandusklubi
Asukoht: Aparaadi Noortekeskus, Kastani 42, Tartu

Toimunu ülevaade: Aparaadi Noortekeskusesse ehitati uus köök: põrand, elektriühendus, ventilatsioon ja muidugi köögimööbel, köögitehnika ja vahendid. Ruumide põrand oli nii halb, et uus mööbel jäi sinna loksuma ja köögipindasid oli ebamugav kasutada. Seega tuli valada tasandav põrand, et mööbel püsiks paigal, ega loksuks kasutamise ajal. Lisaks avastasime, et elektripliit on praeguse elektrijuhtmestiku jaoks liiga võimas ja kui kasutasime pliidil mitut plaati korraga või ühte plaati ja ahju korraga, siis lõi keskuse korgid välja. Seega pidime paigaldama uusi juhtmeid ja kaitsmeid elektrikilpi, et saaksime köögis samaaegselt erinevaid elektriseadmeid kasutada.
Elektritööde teostamiseks võisime kaasata vaid Aparaadi tehasele sobilikke partnereid, ei olnud lubatud kasutada kõiki elektrike. Suvisel ajal oli elektriku tööjärjekord väga pikk, seetõttu venis köögi ehitus mitu nädalat oodatust pikemaks.
Peale põranda ja elektri paigaldust saime köögimööbli ja pliidi lõpuks paika. Lisaks ostsime nuge, kahvleid ja taldrikuid, kausse jm vajalikku, et saaksime kokandustunde teha.
Suvisel ajal ei käinud noortekeskuses palju inimesi, sest ilmad olid väga ilusad. Rahvusvaheline maja, kes pidi tulema esimesi kokandustunde läbi viima oli ka puhkusel. Proovitunni viisime läbi poolikus köögis, aga suvisel ajal oli noortekeskuses noori vähe. Seega toimusid suvel noortekeskuses niisama kokkamised. Projektiga jätkame sügisel, kui noored on linnas tagasi ja rahvusvahelise maja kokandustundide juhendajad saavad tunde läbi viia.

Mida õppisime: alati tuleb küsida mitu hinnapakkumist. Esimene elektriku hinnapakkumine oli üle 700€. Teine pakkuja tegi töö ära 120€. Elektriku kulusid ei olnud algul planeerinud. Lisaks ostetud asjadele saime ka tasuta köögitarbeid. Seega  tulime summaga välja.

Ülevaade piltides:
1.     Viimane vaade köögile, enne lammutust. Saime mõned tasuta asjad: ahjuplaat, mis on väga aeglane. Varasemalt oli palju kruuse, mõned taldrikud, mikrolaineahi ja veekeetja. Ruumi kokkamiseks ei ole. Köök oli väga väike, ega näinud köögi moodi välja. Kappe polnud, et asju ära panna.



2.     Uute seadmete ost: elektripliit koos ahjuga (+ praepannid kaasa), elektriline kaal, vahvlimasin, fritüür.








3.     Köögimööbli kokkupanek. Mööbel jäi põrandal loksuma




4.     Uue põranda valamine, et põrand oleks ühtlasem.





5.     Peale uut elektrijuhtmestikku ja kaitsmeid elektrikilpi, saime paigaldada kubu ja varsti lisandus ka ventilatsioon



6.     Paigaldasime köögi teise seina, kui ta varem oli, et oleks rohkem ruumi, kus süüa teha.



7.     Süüria kokandustund. Suvel oli Rahvusvaheline maja puhkusel ja noori noortekeskuses vähe. Seega polnud mõtet tunde teha. Rahvusvaheline maja saab rahvusvahelisi kokandustunde tulla juhendama al 29.09. Enne seda alustame küpsetus ja pagaritundidega.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar