kolmapäev, 12. september 2018

"Kunst on kultuurigeen, mis iseenesest taastoodab ja niiviisi kultuuri kasvatab.."

Oleme Keila Noortekeskuse „Teeme ise kunsti“, käsitöö ja kunstiringi huvilised noored ja teavitame, et oleme oma tegevusega alustanud.

Päris plaanipäraselt meie tegemised ja ootused kohe ei läinud, kuna vahepeal oli pikk suvi ja noored olid mööda ilma laiali. Kuid nüüdseks hakkab seltskond käsitööhuvilisi uuesti kokku saama!
Meie suur soov oli osta kangasteljed, selle tehinguga läks meil päris pikalt aega - paberimajandus. Ja kuna me transporti sisse ei arvestanud läks kangatelgede Keilasse saamisega aega, aga alati on kuskil päästerõngas, meid aitas transpordiga Kohila Mõisakooli õpetaja-Gerly. Suured tänud temale, kes tõi need Tartust –Raplamaale ja sealt organiseerisime juba oma jõududega Keilasse. Kuna teljed on suured ja mahukad olid meil suuremad poisid abis, kes aitasin need majja tuua. Nüüdseks on meil oma teljed üleval, abistamas käis lapsevanem Karit ja esimesed read ka kootud.
Teine suurem ost oli paberilõikamismasin-mis on meil nüüdseks olemas ja esimesed katsetused tehtud. Proovida sai kaardi meisterdamist ja siltide tegemist.
Suureks abiks ringi tutvustamisel oli Keila Noortekeskuse toimunud „Vabaajamess“ 06.09.2018, kus käisid uudistamas nii lapsed kui ka nende vanemad.

Hetke seis on selline, et esimene ametlik kohtumine on täna 12.september ja ootame veel uusi huvilisi meie tegemistest osa saama.
Õppetund meile endile, et alati ei juhtu kõik täna ja kohe. Peab varuma kannatust!

Aga tagasi tulles Lennart Meri sõnades juurde raamatust „Hõbevalge“: 
"Kunst on paratamatus. Kunst on kultuurigeen, mis iseenesest taastoodab ja niiviisi kultuuri kasvatab, ainsat keskkonda, millest inimese vaim saab hingata."













Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar