kolmapäev, 10. oktoober 2018

Etappide kaupa soovitusi - äge!


Projekt toimus vahemikus 10.07.2018 – 30.09.2018 Tõrva vallas, mänguõhtud leidsid aset Tõrva linnas ja Hummuli külas.

Projektis osales korraldajate poolelt 6 inimest ja mänguõhtutest võttis osa 26 noort.
Kogukonnal on olemas võimekus korraldada filmiõhtuid, loenguid, mänguturniire.
Projekti õnnestumisele aitasid kaasa Pubi Juudas OÜ, Viisu Eero Auto OÜ (asjade transport)  ja Tõrva Vallavalitsus.

„Tõrva valla mänguõhtud“ korraldamise võib jagada etappideks.
Esimene etapp oli kondikava kokku panemine, et kus mänguõhtud toimuvad(täpne asukoht) selleks loa küsimine kohalikust omavalitsusest. Transport kohapeale. Õppetund: üheksa korda mõõda, üks kord lõika. Siinkohal kõige suurem õppetund – plaan pole enne plaan, kui see pole paberil ja päris elus võtab kõik kauem aega kui planeeritud. Ettetulevate probleemide lahendamine võib osutuda päris ajamahukaks.

Teine etapp. Inventari soetamine. Eelarve täitmine etteantud mahus ja asjade tellimine veebipoest, arvestamine tarneaegadega. Inventari kasutusse võtmine ja seadistamine.
Õppetund: kõik ei ole kuld, mis hiilgab. Internetist tellides tuleb olla tähelepanelik, et kaup oleks ka reaalselt selline, nagu lubatakse. Samuti tasub tähele panna kauba tarneaegu – laoseis ei pruugi vastata tegelikkusele.

Kolmas etapp. Teavitustegevuse elluviimine. Ürituse plakatite kujundamine, üles riputamine. Diplomite kujundus. Küsitluslehtede vormistamine. Pabermaterjalide tellimine. Sotsiaalmeedia turundus. Õppetund: seal, kus mure kõige suurem, seal abi kõige lähemal. Plakatite, diplomite disainimiseks on hea kasutada internetis olevaid online-disainprogramme. Sinna mahukasse maailma võib ära eksida. Kasulik ja arendav igatpidi.

Neljas etapp.  Vajaliku inventari saamine. Telk ürituse ilmastikukindlaks muutmiseks. Lauad ja toolid. Õppetund: raske õppustel - kerge lahingus. Tänu heale ettevalmistusele ja arvestamisele  ilmaoludega saime mänguõhtud korraldatud ka korralikus vihmasajus ja sügistuulte meelevallas.

Viies etapp. Mänguõhtute päeval asjade transport, kohapeal ülesseadmine ja ürituse läbiviimine.
Õppetund. Töö kiidab tegijat. Ürituse läbiviimine, suhtlus lastega ja väärtusliku tagasiside saamine küsitluslehtedelt  annab motivatsiooni ja mõtteid kogukonna elu parandamiseks.

Mänguõhtud läksid väga korda kohale tulnud lastele. Enamik lapsi oli ürituse lõpuni tegevustega hoos. Ilm oli väga sügisene – 8 kraadi sooja, korralikud sajuhood ja keerutav tuul. Ilm oli ka põhjus arvatavasti, miks osavõtjaid oli vähe. Maapiirkondades võibki olla, et külas teatud vanuses ongi 10 last.  Mõlemal õhtul oli tore vaadata, et lapsed ise tahavad ja oskavad omavahel korraldada ja jälgida võistlusi ja ausalt kirja panna tulemusi auhindade jagamiseks.

Kõigile tulevastele Nopi Üles tegijatele soovime julget peale hakkamist ja head tiimitööd.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar