kolmapäev, 10. oktoober 2018

Noored õppisid ise ehitusprojekti koostama! WOW!


·       Koikküla kiigeplats
·       01.07.2018 – 31.10.2018

·       Korraldajaid oli 4 (Rasmus, noorsootöötaja – aitas nõustamiskõnedega, aruannete kirjutamistega, avamise korraldamisega, Melina, välisvabatahtlik – aitas ostunimekirja koostamisega, avamisel pildistamise ja filmimisega, Nina, välisvabatahtlik – aitas ideele toetust saada, Piia, Koikküla noor – projekti autor ja läbi viia), osalejaid 32.

·       Taheva noortekeskus – aitas projekti ettevalmistamisel ja läbiviimisel, Koikküla külakeskus – aitas ruumidega.

·       27. septembril, neljapäeval, kell 17.30 kogunesime külaplatsile kiige juurde, et linti läbi lõigata. Linti otsustasime läbi lõigata nii, et väiksed kiiguvad suure hooga selle katki. Pärast kiige avamist jäime veel natukeseks kiikuma, kuna see oli esimene kord kuna oli võimalik esmavalminud kiigega kiikuda. Sealt liikusime edasi edasi külakeskusesse, kus inimesi ootas väikene pidulaud, kus sai head ja paremat süüa. Enne söömist jagasime osalejatele paberit ja pastakaid, andsime ette neli küsimust Koikküla kohta ja kirjutasime küsimustele vastuseid (Milline võiks välja näha Koikküla tiigi ümbrus ja tiik; milliseid sündmuseid/tegevusi koos külaga lähiajal ette võtta; kas Koikkülas on midagi korrastada; mis võiks Koikkülas veel olemas olla). Ajude ragistamisel tulid inimestel järgmised põnevad ideed: Koikküla keskel asuva tiigi korrastamine (liivarand, sild, valgustus, haljastus), jaanipäev, kohaliku poe välimuse korrastamine, grillimis koht ja töökoja õu korrastamine, erinevate ühissündmuste korraldamine kogukonnas (jaanipäev, volber, teised tähtpäevad).
      Kui küsimustele sai vastatud hakkasime sööma ning siis läksime osadega kiikuma tagasi.
·       Projekti võttis venima see, et arvasime et kiige ehitamiseks pole luba vaja, aga tuli välja et oli vaja, kuid meil polnud raha enam selle jaoks, siis õppisime ise ehitusprojekti koostama. Õppisin, et ostunimekirjale tuleb ka puhtand teha – tõmbasin paljusid asju maha ja parandasin ja kui asjad ostetud said tuli välja, et mõned asjad jäid ostmata kuna saadi aru, et see asi oli maha tõmmatud. Lauakatmine õnnestus hästi – kooki jäi küll rohkelt üle, kuid kõik sai ära jagatud. Probleeme tekitas ostunimekirja valmistamine, kuna ei teadnud mida inimesed tahaksid seal süüa ja kindlat summat oli raske katta, kuna tuli mõelda sellele mida inimesed tahaksid ja tuli läbi mõelda kõigi asjade kindlad hinnad ja kuhu need laual paigutada.

·       Kogukond sai kiige ja koha kus kokku saada. Nüüd on koht kus saavad ka suuremad noored (9-20 aastased) kiikuda. Enamus olid õnnelikud, et said kiige.

·       Osalejaid oli 32, projektist kasusaajad on kogu Koikküla piirkond, eelkõige noored ja perekonnad, 50.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar