kolmapäev, 7. november 2018

Kokandusring võib olla väga mitmekülgne!


Projekti nimi on Erra kokandusring Noortelt Noortele ning toimub see igal kolmapäeval Erra Noortetoas (Erra, Lüganuse vald, Ida-Virumaa).

Siiani on projektitegevused õnnestunud kenasti. Igas kokandusringis on olnud vähemalt 7-10 osalejat, mis on meie pisikese noorteka jaoks suur arv.

Enam-vähem on kõik kokandusringi kohtumised läinud sujuvalt. Kokandusringis on käinud juba mitmed külalised. Noortele käis Itaalia šokolaadikooki õpetamas vabatahtlik Itaaliast ning külas käisid Voka noored, kes rääkisid oma kokaraamatu kirjutamisest ning õpetasid noortele Kanada juustuspi valmistamist. Peale söögitegemise on õppinud mõned noored ka ohutustehnikaid köögis, nt kuidas ohutult nuga käes hoides porgandit tükeldada. Üks murekoht oli vaheajal, kui kõik noored kodukandist eemal puhkamas olid ja noored, kes pidid õpetama tulema, pidid kahjuks ära ütlema, seega jäi üks kohtumine ära. On ka selliseid pisikesi olkukordi ette tulnud, kus noor ei julge öelda, et ta tahaks midagi teha (nt kartulit lõigata) ning seega tuleb pidevalt silmad lahti hoida ja noori suunata, et kõik saaks midagi teha. On ja juhtunud, et poes olles tuleb noortel tahtmine planeeritud roa kõrvale midagi veel teha ja nii tegimegi ükspäev peale koogi veel pastat.

Praegu on toimunud 4 kokandusringi kohtumist, plaanis on veel 5 kohtumist. Viimasel kohtumine on plaanis teha suuremalt. Jagada tänukirju ja meeneid jne..
Mina olen õppinud, et vaja on kannatust ning julgust noori suunata midagi tegema. Loomulikult ka suhtlemist erinevate inimestega läbi nende külla kutsumise ja asjade ostmise. Õppisin ka maitsvaid roogi valmistama.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar