esmaspäev, 31. detsember 2018

Sillamäe noorte veebileht


Projekti „Sillamäe noorteveeb“ tegevus toimub Sillamäe Avatud Noortekeskuses ESN (Kalda 14, Sillamäe).
Toimumisperiood: 19.11.2018 – 28.12.2018
Projekti teostajad on: Roman, Adeliya ja Aleksandr
Osalejate arv: 20

Projekti kasusaajad on  noored vanuses 14-25 kes elavad Sillamäe linnas ning ümbruses. Kaudseks sihtgrupiks on erinevad noorte huviringid ja organisatsioonid ning kohalik kogukond.

Alustasime oma tegevust spetsialisti otsimisel. See oli selle projekti ainus probleem, kuna selle rakendamise aeg oli piiratud. Me palusime TTÜ IT kogukonnalt abi ja novembris leidsime spetsialisti, kes nõustus uuendama meie noorte veebilehte, mis hõlmab meie noorte keskuse elu Sillamäel. Peamised kriteeriumid olid: veebilehe uuendamine, sobiva disaini ja seadistuste paigaldamine, saidi loomise koolitamine ja jälgimine. Spetsialist korraldas meile meistriklassi, kus ta põhjalikult selgitas veebilehe ja selle põhinõuete loomise põhimõtet. Ta näitas võimalikke platvorme tasuta veebisaitide loomiseks, mis on kerge kasutada ja sobivad algajatele. Meistriklassi käigus koostasime testlehe ja saime kodutöö, mis seisnes lehe viimistluses ja lõpliku versiooni saatmises spetsialistile, et saada tagasisidet ja tehtud tööd.

Pärast seda, kui meistriklass möödas, viisid meie vabatahtlikud Aleksandr ja Roman oma meistriklassi teiste noorte keskuses, pöörates suurt tähelepanu asjaolule, et lehe loomine on tänapäeva maailmas väga oluline oskus ja huvi selle vastu kasvab igal aastal. See tõendab noortekeskuse juurde tulnud noorte huvi selle kohta õppida. Meistriklassis osales 20 inimest, kes jäid entusiastlikult nii meistriklassi idee kui ka selle käitumise ja sellest saadud teabe kohta. Huvitunud noored said luua tasuta portaale, kirjutasid teksti ja kujundasid galeriisid. Lisaks õnnestus osalejatel võõrkeelt harjutada, sest peamine programmeerimiskeel on inglise keel. Me peame seda heaks tulemuseks.

Projekti raames toimunud töötoad
01.12.2018
„Veebilehe loomine by IT spetsialist“ töötuba
15.12.2018
„Veebilehe loomine “ töötuba

Praegu jätkab IT-spetsialist oma veebilehe uuendamise tööd, meie leht on olnud üle 10 aasta ja kogu arhiiv tuleb üle kanda uuele portaalile, paigaldada uus disain ja luua veebisaidi mobiilne versioon. Kogu töö võib kesta kauem kui kaks kuud. Praegu me näeme juba esimesi tulemusi, mille üle saab rõõmustada. Varsti saame lugeda noorsoo uudiseid mitte ainult arvutist, vaid ka teistest tehnilistest vahenditest. See on väga oluline noortele, kes veedavad  palju aega telefonides. Seetõttu arvame, et meie eesmärk on saavutatud.

Kõige tähtsam oskus, mida me projekti läbi viies saimeon meeskonnatöö. Kindlasti saime erinevad oskused ja tedmised programmeerimise valdkonnas. Arendame ka oma kontakti- ja suhtlemisoskusi, õpime kujundama oma sõnumit ning valmistume kohtumiseks erinevate inimestega. Selgus, et planeerimise oskus on sama tähtis, kui ka meeskonnatöö. Kehv planeerimisoskus ning detailidega mittearvestamine ei too meie tegevusele edu. Meie tegevus põhines eelkõige aktiivsete ning julgete noorte omaalgatusel, mis positiivselt mõjutas noortekeskuse tegevuse propageerimisele. Samuti on hea, et meie saidi populaarsus kasvab ja see meelitab inimesi meie noorte tegevusse, mis aitab kaasa uute inimeste saabumisele meie noortekeskusse.

Tulevikus plaanime jätkata meistriklasside hoidmist tänapäevaste veebilehtede loomiseks ning teavitada inimesi selle oskuse vajadusest tänapäeva maailmas. IT teema on väga aktuaalne kõikidele vanustele ja eriti noortele. Veebilehe loomine ja hoidmine on suurepärane oskus ja väärtuslik kogemus, mida saame kasutada tulevikus ja teistele edasi anda!

Soovitame ka teistele noortele oma ideid noorsootöötajatele tutvustada ja küsida nõu, kuidas ideid teostada. Hea tunne on, kui saad midagi head teistele teha. Meie täname “Nopi Üles” projektifondi saadud kogemuse eest.

Lähemalt võib ESN TV tegevustega projekti raames tutvuda meie blogist:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar