esmaspäev, 31. detsember 2018

Tootsi noortetoa arendamine


1. detsember 2018 - 28. detsember 2018. Jätkame uuel aastal kuni oleme oma noortetoa lõplikult valmis saanud. Tootsi Kooli 7 Põhja-Pärnumaa vald.
25. november kogunesime uude rajatavasse noortetuppa. Tüdrukud pesid aknad, poisid vedasid välja vana mööbli, vaiba ja puhastasid põranda.
3. detsember kui olime saanud rahastuse palusime appi lapsevanema Ruslani ja sõitsime Pärnu ehitusmaterjalide järgi. Ostsime värvi, tapeeti, liimi, pintsleid, kipsplaati, puitplaate ja laminaati. Noored Kardo Erm ja Ats Kivimäe tassisid kogu kauba tuppa.
12. detsember ostsime Pärnust televiisori, seinakinnituse, Xbox mängukonsooli ja lisapuldi. 14. detsember tellisime kaup24-st köögimööbli ja valamu.
22. detsember ostsime Pärnust konsoolimängud, valamu torustiku komplekti, segisti, 6 baaritooli, veekeetja, 3 kaussi ja vaagna. Õhtul kogunesime loodavasse noortetuppa kus eemaldasime vana tapeedi, noormehed võtsid maha vana kipsplaadi ja ukselipid. Koolivilistlased aitasid eemaldada vana seina.
23. detsember Martin, Kristjan ja Ats lihvisid seinu. Hanna, Helen ja Urmet hooldasid treppi. Vilistlased Kardo ja Ülo krohvisid ja pahteldasid seinu. Kooli vilistlane Mart kinkis noortetoale uue wc poti ja põrandamaterjali.
24. detsember kooli vilistlased Ülo, Kardo ja Ats pahteldasid seinu.
26. detsember Hanna ja Guzell tegid noortetoale sildi. Kerda ja Deisy-Lisete kirjutasid aruannet ja kulueelarvet.  Tegime noortetoale facebooki lehe. Vilistlased Kardo, Ülo  ja Ats lõhkusid seina, eemaldasid ülejäänud tapeedijääke ja lõikasid puitplaati. Sulgesid vana sissepääsu. Ülo ja Tarmo korrastasid elektrisüsteemid. Vilistlane Indrek taastab vana noortetoa ukse.

Järgnevatel päevadel alustame tapeedi panemist, lagede värvimist, seinte värvimist, laminaatparketi paigaldamist, wc-s uue poti paigaldust ja põrandapanekut. Nende päevade jooksul õmbleme ka toale kardinad ja padjad. Kui saame kätte köögimööbli, palume appi lapsevanemad ja kooli vilistlased, et kenasti paika saaks.

Noorsootöö olemust ning mõju seoses noorsootöö kaudu noorte omaalgatuse, ettevõtlikuse ja ettevõtluse toetamiseks. Noored saavad koha kus oma vabaaega veeta ja ideid teostada. Projektiga seoses kasvas ühtekuuluvus tunne , koos tegutsemine on mõnus, uue loomine annab meile jätkuvalt innustust. Kogu kogukond elab meie tegemistesse aktiivselt kaasa ja toetab rõõmuga.

Tagasiside on olnud positiivne, tegijaid oleks rohkem, aga kõik korraga väikesesse noortetuppa tegutsema ei mahu, seega jätkame grupiti. Edaspidi jätkame juba ANK-ga koostöös mis on meile uudne ja põnev.

Järgnevatel päevadel alustame tapeedi panemist, lagede värvimist, seinte värvimist, laminaat parketi paigaldamist, wc-s uue poti paigaldust ja põranda panekut. Nende päevade jooksul õmbleme ka toale kardinad ja padjad. Kui saame kätte köögimööbli, paigaldame selle koos lastevanematega ja kooli vilistlastega.

Eesmärgiks oli Tootsi noortetoa loomine. Oleme poolel teel, aga jaanuarikuus valmib kogu ehitus. Eesmärk sai täidetud ja on toonud ainult positiivset tagasisidet. Noored saavad lõpuks ometi ise tegutseda.

Meie meeskonnas oli 11 noort (igapäevaselt olid aitamas täiskasvanud Inga ja Ülo). Remont tegevustes oli kaasatud kokku 26 inimest, noortetoa avamisel saab seda igapäevaselt külastada 55 kooli noort + vilistlased (noored 16-26a.) ja sõbrad teistest organisatsioonidest.

Õppisime seda, et remonttööd on väga rasked, ette tuli ootamatusi - vana krohvi eemaldumisel lagunes sein, mis tuli uuesti taastada, palusime abi taas vilistlastelt ja töö laabus lõplikult kenasti. Vahva oli koos tegutseda, sellist võimalust pole varem olnud. Teisiti ei teeks midagi, viime alustatu korralikult lõpuni.

Leidsime inspiratsiooni küll! Iga uus tegevus tõi rõõmu ja andis innustust, et oleme õigel teel. Et kõik saaksid noortetoa loomisel kaasa aidata lõime erinevad grupid, et kõik saaksid osaleda. Kõik ootavad juba avamispidu!

Kui saime teada, et me ei saanud rahastust olime väga löödud. Siis meie kogukond reageeris sellele kiiresti ja väga paljud vilistlased olid nõus oma abi pakkuma ka ilma rahastuseta. Kui  aga rahastus tuli rõõmustasime kõik koos ja alustasime kiirelt tegutsemist. Oleme väga palju oma vabast ajast sellele toale pühendanud - isegi pühadel tegime tööd.

Kogu tegevus on kajastatud Inga Facebookis ja loodavas Tootsi noorteoa facebookis.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar