esmaspäev, 31. detsember 2018

Värska nutinurk


Värska noortekeskuse nutiklubi viidi ellu 19.11.2018 – 28.12.2018 Värska Avatud Noortekeskuses. Idee algatajaks oli gümnasist, kes oma ideed jagades leidis kiiresti mõttekaaslased. Üheskoos pandi kirja palju erinevaid võimalusi, kuidas ja mida täpsemalt ellu viia. Aktiivseid liikmeid oli grupis vähemalt 5.

„Peame oluliseks noorteinfo kättesaadavust, sest on tohutult palju võimalusi Eestis ja maailmas, et midagi uut kogeda, näha ja õppida. Info liigub üldjuhul õpetajate, noorsootöötajate ja ametnike postkastidesse kõik ei jõua õigeaegselt noorteni, lisaks on interneti avarustes väga-väga palju infot. Tegelikult ongi ju kõik noorteinfo sealt kättesaadav! Otsime ise infot, õpetame teisi infot otsima.“

„Küberkiusamine, selle eest ei ole kaitstud ka meie noored, sest nutiseadmed on pea igaühel. Kuidas toetada üksteist, et kõigil oleks hea olla nii „päris“ kui ka virtuaalmaailmas? Kutsume veebikonstaabli, teeme läbi praktilised ülesanded, et kogeda ja mõista.“

Üheskoos pandi paika eelarve. Idee elluviimiseks tuli soetada vahendeid. Digivahendite valimine on omaette kunst. Tänapäeval on tohutult palju erinevate funktsioonide ja võimalustega elektroonikat. Tuli abi paluda sõpradelt, kes tunnevad tehnikamaailma.  Valisime välja sobivad. Tehnika olemas, sisulised tegevused tulekul.

Uuel aastal alustab sündmusesari, kus arendame noorte oskusi digitaalseid võimalusi kasutades, lisaks anname ülevaate kust saab kätte olulist infot, mis on suunatud noortele. Külla palume veebikonstaabli, et rääkida küberkiusamisest: Mis see on, kuidas seda märgata ja sellest hoiduda jne. Hetkel on projektist osa saanud viisteist inimest, kuid juba uue aasta alguses toumuvate ettevõtmistega kasvab osalejate arv veelgi suuremaks.

Kogesime antud projekti ellu viies: takistused on ületamiseks, inimeste kaasamine on oluline, noored in ilusad ja head.

Soovitame järgmistel taotlejatel kindlasti julgelt projekti kirjutamist proovida. See on lahe kogemus ja suurepärane võimalus midagi ISE ära teha kõigi noorte heaolu nimel. 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar