neljapäev, 8. august 2019

Noored leidsid tervisemuredele leidliku lahenduse


Projekti nimi: Lääneranna jooga
Projekti toimumise periood: aprill- juuni 2019
Korraldajaid: 5 aktiivset Lääneranna noort, Kristyn, Jana, Heli, Eliise ja Indrek
Projektis osales: 40 noort

Meie idee sai alguse sellest, et noored mängivad palju Playstationit ning seetõttu kurdavad seljavalu üle. Oleme noortemajas vaadanud palju erinevaid treeningvideosi ning soovinud, et saaksime ka isseseisvalt tegeleda mõne spordialaga, mis ei käi meil üle jõu. Peale pikka arutelu jõudsime ühisele otsusele, et jooga oleks just meie jaoks. Jooga aitab parandada rühti ning hoiab ära seljavalud tulevikus, samuti parandab joogaga tegelemine keskendumisoskust ning vabastab pingetest, mida koguneb koolipäeva jooksul üpriski palju.

Partnerid: Joogapanda - suurepärane joogaõpetaja, kes suutis meie joogatunnid alati nii mõnusaks teha. Maarja on spetsialiseerunud just noortejoogale ja mitte ühestki tunnist ei puudunud ka väike nali.
1a.ee- suurepärane teenindus ja abivalmis meeskond, kes aitas meil välja valida just meie vajadustele vajaliku tehnika.
Nopi üles projektifond - aitäh, et aitate noorte ideid viimistleda ja toetate ägedaid noori nende ettevõtmistes.

Aprill 2019 - valisime välja ja tellisime vajalikud vahendid joogatundideks. Esimene joogatund toimus 29. aprill milles kasutasime juhendaja varustust. Esimene joogaring läks väga hästi, osa võttis kuus inimest. Õues oli lausa lust teha joogat, päike paistis soojalt näo peale ja õrn tuuleke jahutas veidi keha.

Mai 2019 - saime kätte kõik tellitud asjad ja toimus 3 joogatundi. Ilm mängis meile maikuus küll veidi vingerpussi ja pidime oma joogatunnid tegema siseruumises kui sellegipoolest meeldis jooga noortele väga.

Juuni 2019 - toimus viimane selle kevadine joogatund. Kuna kevad on üks kiiremaid aegu noortel siis juuni algul tegime viimase joogatunni ja jätkame kindlasti sügisel kuna noorte huvi jooga vastu on olnud väga suur. Ka paljud täiskasvanud tundsid meie joogatundide vastu huvi, kuid miskipärast ei julgenud noortega joogatama tulla.

Kui asjad õigel ajal kohale ei jõua, leidub alati mingi lahendus, meie tegime esimese joogatunni ära oma juhendaja varustusega mitte ei lükanud seda niikaua edasi kuni vahendid saabuvad. Tuleb olla kannatlik ja leidlik, kui asjad ei liigu meist sõltuvatel asjaoludel nii kiiresti kui sooviksime, näiteks üks tore lapsevanem tuli meile appi ja aitas projektori kinnitada ning ekraani seina külge panna.

Kui on hea idee ja tahaksid seda teostada siis tuleb leida meeskond, kes sinu ideed toetab ja mõni hea projektifond, millest sellele ideele ka toetust saada.

Oleme väga rõõmsad, et saime tänu Nopi Üles projektifondile Lihulas alustada noorte joogaga.

Lääneranna Teataja kajastas ka meie tegevusi oma lehes: 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar