teisipäev, 6. august 2019

Noored valmistasid ja paigaldasid kogukonna hüvanguks pingid


Projekti nimi: Istepingid Kergliiklusteede äärde Maidlas.
Projekti toimumise periood: 14.02.2019-30.05.2019
Meeskonna liimete arv 3, projekti tegevustest võttis osa umbes 100 inimest.
Projekti meeskonna liikmed: Maidla Noortekeskuse noored.
Partnerid: Maidla Noortekeskus, Lüganuse Vallavalitsus, Maidla Kool, Lüganuse Kool, Kiviõli I Keskkool, Kiviõli Vene Kool, MTÜ Maidla Mõisa Arendus, Kiviõli Kaubahoov, Andrus Lipp

Teadsime vajadust, et meie kergliiklusteede äärde on vaja pinke, kus istuda. Esitasime projekti Nopi Üles konkursile ja saime toetust. Nii asusime tegutsema.

Uurisime, kus saaks laudu, otsisime mustri ja mustri järgi ostsime värvid.Kaasasime kogukonna appi värvima ja otsisime abilised, kes pingid meisterdasid.

Me leidsime sobivad lauad ja värvisime need ära, koos osade noortega. Sobivad värvid ja mustrid leidsime ühest interneti lehe pealt, Eesti kihelkondade värvid, kus olid värvi koodid juures, mille alusel tellisime kauplusest õiged toonid värvidele.

Oli väga huvitav, väike vale eksimus värvimisel, kuid leidsime kiiresti lahenduse. Saime juurde julgust ja kogemuse suhelda ka ajakirjanikega.

Peale seda, kui kõik viimistlustööd olid tehtud(lauamaterjal lõigatud, lihvitud) viisime pingijupid koolidesse ja kui me saime teada, et kõik jupid on kokku pandud pinkideks, siis oli vaja pingid laiali vedada ja paigaldada eelnevalt vallaga kokkulepitud kohtadesse. Selle suure töö juures aitasid meid valla töömehed, kes kaevasid augud ning täitsid need seguga, et pingid paremini paigaldatud saaks.

Rahva, kogukonna tagasiside oli ja on väga hea. Meie öeldakse häid ja tunnustavaid sõnu, näeme, et kergliiklusteed kasutavad inimesed kasutavad pinke pidevalt. Samas oleks pingid nagu ka kunst, need on nii ilusad ja silmatorkavad meie kergliiklustee ääres.  

Soovitame teistele julgust ja pealehakkamist!

Meediakajastus:
Lüganuse Vallaleht, juuni 2019. aasta
Ida – Virumaa maakonnaleht Põhjarannik, 4. juuni 2019

Meie kogukonnategu on märgatud ja meid on esitatud Ida-Virumaa Aasta Ettevõtted sündmuse Aasta Noorte Ettevõtlik Tegu kategooriasse.













Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar