kolmapäev, 7. august 2019

Kogukonna heaks tegutsemine annab hea tunde


Projekti nimi: Käru nutinurk
Projekti aeg: aprill 2019 – juuni 2019
Projekti meeskond: Keelika, Keiri ja Alice

Ükspäev ütles mulle noortejuht (Alice), et noortel on võimalus kirjutada projekt. Küsisime Keiriga, et mis projekt see olema peab. Ta ütles, et mõelge ise välja. Mõtlesime natukene ja kirjutasime oma mõtted üles. Arvasime, et meil oleks kõige rohkem vaja noortekale uuele korrusele põnevaid tegevusi. Alice ütles, et hea plaan. Vaatasime Keiriga üksteisele otsa ja ütlesime, et teeme ära. Kirjutasime enda idee Nopi Üles konkursile, juurde kirjelduse ja teksti, miks meil seda vaja on. Saatsime oma ideed teele ja saime parandusi ning vahepeal mõtlesime, et meie idee ei lähegi üles, kuna pidime seda parandama ja sellega tegelema. Saatsime uuesti ja ikka oli midagi puudu või üle. Lõpuks, kui kõik oli ilusti ära vormistatud läks meie projekt facebooki Nopi Üles lehele. Pidime saama kokku 200 like. Jagasin sõpradele messengeri, et olge head ja pange like, sedasi saate noortekeskust aidata. Lõpuks olidki liked koos, see oli hea tunne, kui oled millegi heaga hakkama saanud. Hetke seisuga on meil rahastus olemas, peame kinni oma plaanidest. Iga kuu toimub filmiõhtu, hetkel on noortetuba suvevaheajal, aga kindlasti läheb meie plaan edasi, et iga nädal toimub filmiõhtu, kuna see meeldis noortele.

Noortetoas toimus aprillist kuni juunini filmiõhtuid ja koolitus. Noortetuba ehitati samal ajal kui meie projekti kirjutasime, nüüd on Kärus noortetuba eraldi korrusel ja seal on olemas erinevad vahendid, mida noored saavad kasutada. Kõik on väga kiiresti läinud. See oli hea otsus võtta see projekt ette.

Õppisime asju korralikult tegema, õppisime olema kannatlikud ja kokkuhoidlikud. Filmi õhtud ei toimu ainult noortele, vaid ka vanematele inimestele. Filmi õhtutel osales umbes 15 inimest, iga kord oli erinev arv noori, kuna tegemist oli erinevate filmidega ja kõik filmid ei lähe kõigile noortele peale. Projektist sai kasu palju inimesi, lugeda neid pole võimalik, aga kasu sai Käru kogukond. Kõik, kes on filmihuvilised, koolitustel osalejad ja noortetoas viibijatel.

Väga tore oli seda projekti kirjutada, veel parem see, et saime läbi projekti panustada kohalikku kogukonda ja tunde, et oleme midagi head teinud. Kui keegi peaks projekti kirjutama siis meie ütleks talle, et ta ei pea kartma, kindlasti võtta julgelt ette see, otsida endale sobiv inimene, kellega koos seda teha ja teha see ära. See võtab aega, aga annab uue kogemuse.

Sellel pildil käis rajaleidja noori koolitamas.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar